Mias Familjeblogg

Efter-kalaset-vibbar

Igår var det familjekalas för storkillen. Mannen lagade en riktigt smashing middag som födelsedagsbarnet hade valt (grillat) och så hade han (mannen alltså) surprise-beställt en Minecraft-tårta som imponerade stort på de små. Familjen kom med så fina presenter – en gitarr (en riktig!), sparpengar, häftiga Skylandergubbar och Just Dance. Just Dance är världens roligaste dansspel tycker killarna. Och deras mamma tycker det är bra att de både rör sig och övar upp sin koordination när de spelar.imageFullt runt borden.imageMitt bidrog till födelsedagsmiddagen blev tre tomtebloss i Minecraft-tårtan. Och dukningen då förstås.imageBallongstoj ser väldigt lugnt och fridfullt ut på bild men i verkligheten är det extremt stojigt och högljutt.

Idag har vi dagen-efter-kalaset-känsla. Duken och girlangerna ligger kvar på bordet. Det är fint och känns mysigt. När duken åker av är det dags för nästa etapp. Julen. Fram till storkillen är färdigfirad är det nämligen ingen jul här i huset. Det har jag lärt mig av min syster som också fyller år i december. Födelsedag är födelsedag. Inget julklappspapper till födelsedagspresenter i december alltså! Inga present-och-julklapps-kombo-varianter. Inget julpynt på födelsedagskalaset. Så vi kör bara på adventsljus fram tills dess att kalasen är över. Julen hinner komma ändå. Så i veckan blir det gran. Och kanske lite julpynt. imageEfter-kalaset-känsla.imageMed girlanger och tända ljus. Duken blir förresten dagens kalastips, en vaxad linneduk som säljs som metervara från Åhlens. Mycket mer barnvänlig än de gamla vanliga tygdukarna. Autentisk känsla och look, men bara att torka av med disktrasan. Eller tvätta i maskin om det behövs.imageStorkillen fick bland annat en gitarr i present. En 3/4-dels som passar lite större barn. Han har länge drömt om att kunna spela Nationalteaterns ‘Agamemnons stora ballad om flykten från sitt hemland’ på klassens timme. Han kan hela texten. Alla verser. Så nu blir det till att öva ackord. Alla i familjen plockar fram sina gamla gitarrkunskaper för att bidra.imageSander var trött efter gårdagens kalas. Han somnade som en stock på min mage på morgonens promenad och vaknade inte ens när jag lade ner honom i sängen. Jag hade dock inte hjärta att börja krångla av honom overallen så jag lät den vara på med konsekvensen att jag fick öppna upp i sovrummet och stänga av värmen för att skapa lite istid. Vad gör man inte för att barnen ska få sova? Men oj vad han sov. Säkert två timmar totalt, vilket är rekord på dagpassfronten. imageEftermiddagen har killarna ägnat åt att springa tårtsockret ur kroppen. De blev väldigt brännbollssugna efter lunch och nu ikväll blev det tennisträning.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]