Mias Familjeblogg

Ett simpass och det årliga julbadet

Idag har jag fått till ett välbehövligt träningspass. Jag var riktigt träningssugen. Kände att hela kroppen behövde en genomkörare efter helgen. Eftersom det finns mer och mindre bra tidsluckor att lämna mannen med alla tre barnen (efter middag men innan läggning är bästa tiden) så fanns det inga bra pass som passade, så det fick bli ett simpass (mycket pass nu). Jag simmade 1000m riktigt intensivt så att jag blev flåsig och darrig i armarna. 1/3 crawl. 2/3 bröstsim. Det är där jag är för tillfället. Bara att acceptera. Men som vanligt – oj, vad skönt det var. Kroppen mår ju som bekant så sjukt bra av att få röra på sig.

Det var annars rätt förvånande att jag fick badat idag igen med tanke på att jag tog det årliga julbadet igår. Det kändes så i alla fall. Ni som har läst här ett tag vet att jag är en sucker för att bada. Men det har liksom inte blivit något av det på sistone. Det har gått i ett, dagar som kvällar. Så jag hade längtat efter det där badet lite för länge och igår kväll när alla hade somnat och allt som skulle göras hade gjorts och klockan hade slagit halv tolv, så kände jag att det trots allt var dags. Så jag klev in i mitt lilla hemmaspa och låg och badade till efter midnatt. Mmmmmm.

Så här såg jag ut. imageMed lermask från Beautiful on Raw. Och med Kung Markattas kokosolja i hårbotten. För det där med att tappa hår är numera bara ett minne blott. Håret sitter fast som vanligt igen. Nu väntar jag istället med spänning på hur vacker jag kommer bli när det tappade håret växer ut igen. 

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag har inte tagit hand om min hy under mina första 33 år i livet. Men med tanke på vilka underverk som har skett med den under de två-tre senaste åren m.h.a. kost, detoxer, såpabad, nya produkter och nya rutiner så har jag gott hopp om att hinna få uppleva gnistrande vacker, slät, prickfri och rynkfri hud lagom till jag blir pensionär. Så jag jobbar på det. Och gör framsteg varje dag. Trots att jag blir äldre. Så det finns hopp om det. Det hade bara varit lättare att börja göra rätt när man var 14 istället.

Faktiskt redan innan jag lade om kosten hade jag börjat sortera ut all skit ur badrumshyllor och skåp här hemma. Det har varit en lång process att hitta nya märken och produkter som jag tycker om och som fungerar bra utan giftiga kemikalier och äckliga industrioljor. Alla produkter jag använder nu är helt rena vegetabiliska produkter som är framställda ansvarsfullt med Moder Jord i åtanke. Jag har tidigare tipsat om vad jag använder till håret. Här kommer resten av produkterna jag har i badrummet.imageDet här är det enda jag behöver ha på hyllan för hud och hårfix och är det som jag efter mycket testande har kommit fram till är det absolut bästa. Så var så goda. Här kommer mina bästingar.

Rengöring: Weleda Cleansing Milk och Weleda Refining Toner.

Hud: Beautiful on Raw. Om man kan se förbi den lite tacky stilen på det här varumärket, så är produkterna så vansinnigt grymmebra! (Dessutom är faktiskt burkarna riktigt snygga på både dagkrämen och mitt nyaste tillskott, Advanced age serum). Och så en ansiktsborste för torrborstning av ansiktet.

Deo: Rosenserien. Svindyr, men så grymt bra och dryg. Faktiskt den enda som är riktigt bra utan skadliga ämnen i. Och jag har testat en ordentlig radda aluminiumfria deodoranter på sistone, tro mig.

Hårstyling: John Masters saltvattenspray. Det enda som behövs.

imageDe här produkterna är också jättebra, men har fått ge vika för stjärnorna på bilden ovan. Men eftersom de inte är slut än finns de än så länge kvar på hyllan på en välförtjänt andraplats. Det är Weledas dag- och nattkräm. Jag gillar Wild Rose bäst (men jag vet vissa som tycker den doftar alldeles för starkt. Jag har dock aldrig fått så mycket komplimanger för min doft som när jag använde dessa dagligen.) Och så är det produkter från Raw Gaia med MSM i. Toppen för huden!imageLite mer sällan-produkter. En lermask och en sticksig roller från Beautiful on Raw. Älskar älskar. För vissa kanske ansiktsmasker är vardag. För mig är det helt exotiskt, lite slösaktig lyx och något jag inte har pysslat med alls tidigare i mitt liv. (Jo, kanske när jag gick i gymnasiet. Men vad det var i de engångsmaskerna som man då handlade på H&M vill jag inte veta…) Nu slänger jag gärna på lite honung som en enkel mask när jag ligger i badet. Eller avokado. Fast nu har jag alltså den här lyxiga.imageSå i sin lite mer röriga helhet ser alltså hyllan ut så här. Den uppmärksamme ser en flaska Jean-Paul Gaultier i bakgrunden. Jag kan inte förmå mig att slänga den. Det är min absoluta favoritdoft. Förut använde jag den dagligen. Numer använder jag den kanske 5-6 gånger per år. Övriga dagar är parfymfria.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]