Mias Familjeblogg

Frustrerad men flexibel

Världens näst bästa plagg

Idag bytte jag till vinterdäck. Trots att jag inte ens behövde jacka på mig under förmiddagens promenad. Det räckte med Houdinin och värmedynan till bebis på magen. Plus världens näst bästa plagg för en frusen utomhusmamma – de fodrade regnbyxorna. (Houdinin är nr 1.) En light-variant av termobyxor som inte ser ut som termobyxor, utan nättare. Jag köpte ett par från Five Seasons när jag just hade fått lillkillen och började vara mycket mer utomhus. Få plagg är så väl använda i min garderob. Jag drar på mig dem i tid och otid för att slippa frysa eller slippa bli smutsig när det är blött och dant ute och man plötsligt behöver sitta ner på en blöt sten eller råkar gå bredvid ett barn som får för sig att hoppa i en vattenpöl. Smart plagg helt enkelt.image18e december och ingen jacka på promenaden. Inte konstigt att barnen vill gå till skolan i hoodies.

Trött bebis och frustrerad mamma

Efter den promenaden sov inte Sander mer. Han lyckades inte komma till ro fastän han var trött. Kanske hade det med inre faktorer att göra. Att han just har lärt sig vända sig från rygg till mage och att det händer mycket i hans kropp. Kanske har det med yttre faktorer att göra. Som att telefonen inte var på ljudlöst och ringde just när han höll på att sluta ögonen. Eller att storebrorsorna rusade in i sovrummet för att leka kurragömma just när han höll på att sluta ögonen. Eller att storebror rockade loss på ett gitarrsolo just när han höll på att sluta ögonen. Och sånt.

Eftermiddagen blev i alla fall inte som planerad. Ingenting blev gjort. Ingen mat handlad. Ingen mat lagad. Och när mannen kom hem hade jag hunnit bli frustrerad. Så vi bestämde att jag skulle åka på ett BodyBalance-pass för att hitta rätt igen. Och jag lyckades äntligen amma Sander till sömns i sängen innan jag skulle åka och allt var frid och fröjd. Tills det var dags att gå. För då vaknade han igen. Inte så nöjd. Och jag insåg snabbt hur de 1,5 timmarna skulle bli för familjen när jag var borta. Mannen skulle få bära på Sander och killarna, som hade klarat sig utan uppmärksamhet hela eftermiddagen då jag ägnade mig åt Sander, skulle få vara utan större delen av kvällen också. Så jag tog det enda rätta beslutet. Det som gjorde fem personer glada istället för en. Jag offrade BodyBalance-passet och stannade hemma.

Det blev bra för alla. Mannen och killarna gick upp och la sig och läste Bröderna Lejonhjärta i en hel timme mer än vanligt och sedan somnade de tidigt. Jag tog på mig regnkläderna och satte Sander på magen och gick en lång promenad till Ica Maxi och handlade. Han somnade omedelbums in för natten och jag fick handlat det viktigaste. Nu är kvällen lugn och jag är inte frustrerad längre. Tvärtom faktiskt. Träningsvärken från passet igår har gjort sig påmind, jag fick två långa promenader i friska luften idag och dessutom finns det tid för ett bad! Blir epsom. Fan vad flexibel jag är.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]