Mias Familjeblogg

Jullov

Nu har vi jullov allihop. Nästan tre veckor ledigt. Jag firade med en lång sovmorgon efter en intensiv gårdag. Jag och Sander följde med barnen på skolavslutning. De har som tradition att tidigt på morgonen gå med hela lågstadiet i fackeltåg ner till kyrkan som ligger en dryg kilometer bort och sjunga lite sånger där. Det var precis hur mysigt som helst. Stämningen med facklorna i kylan och mörkret, barnens fina sånger till gitarrkomp i kyrkan och hela avslutningskänslan. Prästen berättade om Jesu födelse i en uppdaterad version (mer som en saga) och rektorn höll ett klokt tal om att ta hand om varandra och tänka på att ringa även till de kompisar som är ensamma under jullovet. Det hela avslutades med raketen(!), Nu tändas tusen juleljus och applåder.imageEtt väldans långt fackeltåg med alla fyra lågstadieklasserna. Jag fick bära en fackla. Barnsligt kul!imageSå vansinnigt mysigt med julstämning i kyrkan. Sander pratade med i sångerna när barnen sjöng.

Med den känslan i kroppen åkte jag sedan in till jobbet på ett oannonserat besök och minglade lite med kollegorna på kontoret. Jag har tänkt åka in hela veckan men inte fått till det, så det var jättemysigt att hinna in en snabbis innan alla går på julledighet. Jag överraskade min chef (som blev jätteglad) och vi fick bokat in en långlunch till början på nya året.imageHello jobbet. I’m alive. Och det är sol och blå himmel.

Efter att ha hämtat upp barnen som slutade tidigt åkte jag och Sander sedan vidare till BVC på en extra viktkoll. Det såg jättebra ut och hans kurva går rakt tillbaka mot mitten igen så vi bestämde oss för att vi nu helt kan släppa all eventuell oro igen och lita på att han får i sig det han ska.

Idag har vi en julfixardag medan regnet strilar ner utomhus. Sander sover ett maratonrace efter gårdagens fläng och de större barnen har fått sin kusin på besök och är uppslukade av Skylander, Minecraft och andra viktigheter. Mannen donar i köket och jag har plockat fram tomtearsenalen ur julpyntslådan. Strax ska vi ta in granen och se om vi kan fånga barnens intresse lagom till julgransprydningen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]