Mias Familjeblogg

Jul i dagarna tre

Nu är det julmys i dagarna tre och vi gör sånt som man gör mest under julen – dukar fram, äter julmat, dukar undan, pratar, spelar spel, läser böcker och promenerar. Vädret idag var gnistrande, soligt och iskallt till skillnad från gårdagens regn och jag fick riktig vinterfeeling.

Ändrade planer

Planerna för julfirandet, som skulle hållits hemma i vårt hus tillsammans med svåger, svägerska, kusiner och svärmor, ändrades dramatiskt dagen innan julafton när vi insåg att ena kusinen var för sjuk för att fira någon annanstans än nerbäddad. Så jag ringde till min mamma och frågade om vi kunde komma upp. Plus 6 pers alltså (vi fem plus svärmor) till de redan 10 som var där. Och det fick vi såklart. Hon blev till och med glad. (En lätt stressad reaktion hade ju kunnat vara befogad annars.) Så vi började julaftonsmorgonen med en julfrukost hemma hos oss tillsammans med vänner, en tradition sedan några år tillbaka. Sedan packade vi med oss delar av julbordet, satte svärmor på tåget och oss andra i bilen (vår bil rymmer bara fem) och åkte ikapp med tåget upp till Onsala för att fira resten av julen med hela familjen – föräldrar, syskon, svägerskor, svågrar och syskonbarn.

16 pers runt bordet

Vi är alltså 11 personer som sover i huset och 16 personer som är med och firar, så det är ett stort hushåll att ro runt. Tre bebisar (alla vi tre syskon fick barn i somras) och en massa barn och vuxna. Livat, men faktiskt inte kaotiskt. Mysigt. Myllrigt. Så som jag gillar julen allra mest. I alla rum pågår olika sysslor och aktiviteter och barnen rör sig mellan oss vuxna i olika rum. Inga måsten. Dagarna bara rullar. På nätterna ligger folk och sover precis överallt.imagePåhittiga vattenpölar på dagens promenad. Undrar vem det är som designar dem? imageSå himla fin dag. Två pratsugna svägerskor med sovande bebisar kan lätt prata bort fem kilometer om sånt som är viktigt när man är mamma.imageStora Stenen.

Den här stenen. Den är lite magisk. Det är stora stenen. Jag tillbringade mycket tid på den som barn och det är en plats som nu återkommer varje gång jag mediterar eller slappnar av efter ett yogapass. Minnet är att det var då man blev upptagen i de stora barnens accepterade krets när man äntligen lyckades sätta både fötter och händer på exakt rätt ställen så att man lyckades ta sig upp på den. Som vi övade. Jag minns fortfarande känslan första gången jag lyckades. Eufori! Jag testade idag. Jag kom inte upp.imageStorkillen har påbörjat nästa legobygge. Ett enormt flygplan. Det kommer förhoppningsvis hålla honom sysselsatt ända till påsk.imageSpel i alla varianter är bästa julsysselsättningen.imageLjuset!

Än är julen inte slut. Ta hand om varandra.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]