Mias Familjeblogg

Fest i dagarna 29

Ja, så är det. 29 dagar mellan det första och sista decemberrelaterade födelsedagskalaset för vår familj (nu pratar jag bara om vår lilla familj på fem. Om jag skulle blanda in resten av familjemedlemmarna blir inlägget helt ogreppbart) och så hundra andra kalas, julfestligheter och nyårsfiranden däremellan.

Imorgon går vi in på slutspurten. Zeb fyller 6 år och vi börjar firandet med ett kalas för familjen, bryter av med lite nyårsfirande på onsdag och går sedan på det igen med ett kompiskalas till helgen. Mannen har stått i köket hela dagen och lagat en enorm gryta (boeuf bourguignon) och jag och storkillen har fixat födelsedagspresenter.

 

Konversation precis innan läggning.

Jag: 'Zeb, du vet att det är sista kvällen någonsin du går och lägger dig som fem-åring ikväll va?'

Zeb: 'Ja, inatt flyger den fem-årige Zeb iväg och så kommer den 6-årige Zeb hit'

Jag: 'Coolt. Vart flyger han?'

Zeb: 'Till himlen'

Jag: 'Jaha. Hur mycket längtar du då?'

Zeb: 'Kanske 1000 procent. Eller nej förresten, oändligt mycket. För oändligt är ju det mesta som finns.'

Av förklarliga skäl hade han lite svårt att somna ikväll. Gud, vad mysigt det var att vara så där pirrig för att man skulle fylla år när man var liten. Vi har bestämt att vi måste sätta klockan på sju för att försäkra oss om att det blir vi som väcker honom med vår skönsång och att han inte vaknar först. Så nu måste jag snart i säng. Jag är inte van vid så tidiga morgnar nu för tiden. (Igår sov Sander till halv tio. Men det missade jag eftersom jag var iväg och tränade. Tji fick jag. Och lite muskler.)

En av de bästa födelsedagspresenterna Zeb har fått än så länge är snön. Igår gick vi ut allihop och barnen åkte pulka på ren vilja. För det var inte så att backen var täckt direkt. (Det går bra att åka pulka i rutschkanan också.) Men det har fortsatt att snöa och imorse var marken täckt och jag fick sopa bilen (sopa bilen = borsta bort snön på taket så att den inte trillar ner i ögonen på en när man kör. Typ som lugg). Och nu ikväll snöar det igen. Så med lite tur kan han åka pulka på riktigt på sin födelsedag. Jag håller tummarna.image imageimage image imageEn kall familjeselfie (kriteriet för att få vara med är att man kan stå själv). Om någon undrar över storkillens mun så är det tänder på väg både in och ut i en herrans fart. Han kan knappt äta taccos för tillfället.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]