Mias Familjeblogg

Världsslöa

Det har vi varit idag. Första dagen på nya året. Det blev sent igår. Av naturliga skäl. Vi kom i säng klockan fyra efter en kväll med en massa god mat hemma hos vänner.

Traditionellt nyårsfirande

Vi firar alltid nyår och midsommar med samma familjer och på samma sätt sedan många år tillbaka. Alla har vi barn i samma åldrar (plus Sander då förstås) och alla som är hemma är med. Igår var vi tre familjer på plats.

Männen står för matlagningen. De kör en slags knytisvariant. Recept bestäms och inköp delas ut på mail i förhand. Sedan hjälps de alla åt i köket under kvällen (Och laget består av några riktiga stjärnkockar kan jag lova, bland annat min egen). De senaste åren har barnen fått en lasange-middag innan oss vuxna så att de får mat enligt sin mat- och sovklocka och därmed är nöjda och belåtna och redo för film när vi andra sätter oss för att äta lite senare. Den set-upen har varit en riktig hit och igår var inget undantag.

Sovklockan fick däremot stryka på foten igår. Barnen var vakna tills vi satte oss i bilen för att köra hem, strax innan klockan tre. Men de var vid gott humör in i det sista. Inte en sur min på hela kvällen. Snarare tvärtom. Och raketerna! Ojoj. Raketerna.

Världsslapp dag

Imorse sov killarna till kvart i elva. Jag gick upp och gjorde ett kortare gästspel med Sander som vaknade vid halvnio-tiden, sedan tog maken över och jag sov till halv tolv. Eftersom jag körde igår och lyckades få ihop min sömn med hjälp av sovmorgonen, har dagen varit som de flesta dagar. Bara mycket slappare. Sander måste ha varit trött från igår och slog till med ett tvåtimmarspass i förmiddags. Vi andra såg på film. Ni vet såna filmer som verkligen ger avtryck. Typ Rädda Willy 3. Och någon film när Lindsey Lohan spelar tvilling mot sig själv. (Storkillen gillade båda skarpt.) Sedan har vi spelat spel. Byggt lego. Gått i pyjamas. Jag har promenerat och fått till en stund på yogamattan.

Nu ligger jag i soffan och skriver. Mannen försöker natta killarna som vrålfnissar. Sådär som man bara kan göra när man ska sluta flamsa för att någon vuxen säger till att det är dags att sluta flamsa. Annars är de rätt retliga med varandra för tillfället. Tjuvnyps. Skojbråkar tills det blir på riktigt. Sådär som det blir när man har varit lediga ihop länge.

Nytt år och nya tag

Imorgon är det nya tag. Nu när det är nytt år hittar jag som alltid lite extra energi till att börja det nya året på ett bra sätt. Och jag vet definitivt var jag ska börja. Jag ska tvätta och städa och få ordning i röran här hemma igen. Hutta ut julen, rulla ihop kalasduken och städa ur kylen på allt märkligt som finns där. Och bli fanatisk med kosten ett tag och dricka gröna power shots varje morgon. Och torrborsta kroppen och hitta tid på mattan så ofta jag kan. Åh vad skönt det ska bli att få ordning på vardagen igen! Men först ska jag slappa lite till. För det är ju så otroligt skönt.imageSlappa saker 1. Gos. Lillebror har börjat skratta högt med det ljuvligaste lilla skratt som världen har hört.imageSlappa saker 2. Lego. Vårt matbord har förvandlats till en legoverkstad. När vi ska äta trycker vi ihop oss på en kant för att inte flytta på skålarna.imageSlappa saker 3. Domino. Här har storkillen byggt en skridsko.imageSlappa saker 4. Othello. Lillebror är nöjd med att få vara med på distans.

Gott nytt år önskar jag er allihop! Hoppas ni fick en bra avslutning på 2014 och att ni ser ljust på 2015.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]