Mias Familjeblogg

I sjukhusets korridorer

Två hela halva dagar har spenderats på sjukhus. Jag och Sander har träffat fyra läkare. Vankat i sjukhusets korridorer. Snackat med andra väntande i väntrum. Sjungit Byssan Lull och räknat vägguttag i undersökningsrum. Väntat på provsvar. Mindre kul. Men ibland är det så det måste bli.

Alla mina barn har haft sin tur på sjukhuset. Storkillen som petade in en lila pärla långt in i näsan när han var två och ett halvt (Jag: 'Hur tänkte du när du stoppade in pärlan i näsan?' Jack 2,5 år: 'Jag tänkte att den hade en liten motor så att den skulle flyga ut igen.'). Lillkillen som hade dubbelsidig lunginflammation när han var tre (och jag och mannen tyckte det var rätt skönt att han var så lugn eftersom han bara ville sitta i vagnen hela tiden, innan vi förstod hur sjuk han var alltså). Och nu Sander.

Hans ben blev nämligen lila. Inte knall-lila, men ändå lila. Sådär så att vi båda hade sett det flera gånger under dagen och trott att vi såg fel, men till sist när någon sa 'Men är hans ben lila?' så tyckte vi båda plus en vän plötsligt att det var jättelila. Läkarna hade aldrig sett något liknande förut. Det fanns lite olika teorier om vad det kunde vara, men ingen ville avskriva det som ofarligt. Så vi visade upp det igen och igen, det klämdes, mättes, togs prover. Men alla prover såg jättebra ut och en gladare bebis får man leta efter, så slutsatsen blev att det kan vara någon form av omognad i huden. Eller något venöst, som gett sig tillkänna först nu. Tiden får utvisa.

 

På den trevliga sidan av sjukhusbesöket var att jag nog aldrig fått så mycket beröm som jag fick för Sander på sjukhuset. 'Det här var kvällens leende.' sa läkaren på kirurgen. ' Vilket praktexemplar till bebis' sa sköterskan. 'Vad kul att se en så fin bebis' sa barnläkaren. Jag nickade stolt och höll med. Sander bara log och jollrade glatt.imageNär vi väntade på provsvar kunde vi i alla fall smita iväg från sjukhuset en stund så vi tog en lång promenad in till stan och hämtade upp en god lunch.imageHoly Greens - mitt nya favvoställe. imageMitt fina, glada praktexemplar med lila ben.

Som alltid när man påmints om sjukdom och sjukhusvärlden så är det fruktansvärt skönt att komma hem. Att inse hur frisk man själv och ens barn är. Man uppskattar sin starka kropp, sitt trygga hem, sin fina familj lite mer än innan. Jag firade hemkomsten med ett Body Balance-pass och familjemys. Och sömn.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]