Ett mindre mirakel | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Ett mindre mirakel

Att barnen kom i tid till skolan idag var inget annat än ett mindre mirakel. Kombinerat med en gnutta tur, skickligt samarbete och en väldigt effektivt tidsklipsk mamma.

När Sander började skruva på sig imorse kände jag nämligen att det var något lurt. Men jag var så trött att jag inte orkade vrida på huvudet och kolla på klockan. (Vi satt uppe alldeles alldeles för sent och kollade klart på en säsong av Homeland igår. Inte ok.) Mannen sov som en stock bredvid mig i sängen. Väckarklockan hade inte fyllt sin funktion. Några minuter senare kvicknade jag till på riktigt och tittade på klockan. Lite över halv åtta. Skolan börjar åtta.

En snabb lägesbedömning och jag satte fart. Blev en hypercurlande mamma som plockade fram kläder, väckte barnen som sov som små björnar i ide, klädde på dem i sängen, packade väskor, skar äppleklyftor, fixade frukost to go, lade fram ytterkläder och sopade banan intensivt hela vägen från deras säng och in i bilen (regn och sena = jag körde dem till skolan). Ingen stress och inget tjat som fick någon efter-jullovs-trött sjusovare att slå bakut, bara ett lagom snabbt, kärleksfullt och effektivt hypercurlande.

Och det gick. Storkillen berättade om fyra drömmar på vägen från sängen tills bilen var parkerad. Lillkillen frös mest. Men när vi kom in i kapprummet på skolan så var klockan bannemej inte mer än åtta. Prick. Och klasskompisarna höll på att klä av sig och ställa sig på led för att hälsa på fröken. Storkillen var inte ens i närheten av sist in i klassrummet. Phu. Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan hoppa i säng igen bredvid mannen och Sander som sover sött. Jag ser fram emot att mannen kommer vakna med en förskräckt 'försovit-oss-känsla', ovetandes om den orkan som drog fram i hemmet imorse. Ni kan kalla mig the mean, green curling-machine.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]