Mias Familjeblogg

Andra löprundan avklarad

Löpform, vad är det?

Avsaknaden av form och lyckohormoner under dagens löprunda var uppenbar jämfört med sist. Det var tyngre idag. Flåset var intensiv och jag blev kall i lungorna (ni vet när man flåsar i sig för mycket kall luft). Antagligen för att jag sprang första delen av rundan med en storm som motvind.

Men jag tog mig runt de där tre kilometrarna och som alltid känns det grymt när man genomför det man har tänkt. Plus att jag nu kan anse mig vara igång på riktigt igen. Två rundor in och alla kroppens barfotalöpardelar och bebisfödardelar håller ihop, även om träningsvärken i vaderna från första rundan tog fyra dagar att bli av med. Men nu är jag på g. Sugen finns kvar (en målsättning jag hade genom graviditeten) och jag är bara 17 km och 1,5 minuter i kilometertid ifrån formen som den var innan graviditeten. Ha! Ge mig till sommaren så.

Ett parti grönjuice

Annars idag har jag juicat upp alla grönsaksrester ur kylen. Det blev ungefär två liter superdupergod, frisk och nyttig juice. Jag körde följande i juicemaskinen:

 • 2 paket selleri (de har äntligen tagit in eko på vår Maxi. Bästa juicebasen!)
 • 3 gröna äpplen
 • 1/2 gurka
 • 1 citron

 

Hällde sedan vätskan i mixern och stoppade i :

 • 1/2 påse grönkål
 • 1/2 påse spenat

imageDet jag inte orkar dricka upp direkt häller jag i portionsstora flaskor och ställer i kylen. Så håller de någon dag eller två.

Mat till en sexmånaders

Sander, som nu närmar sig halvåret, fick också prova på sin första gröna juice idag. Jag mixade en liten bit gurka, en fjärdedels avokado och en halv banan med någon deciliter vatten. Han sög skeptiskt i sig hälften ungefär, med många pauser. Men så var det ju också första gången han drack något helt annat än mjölk/välling i flaskan och det var första gången han smakade både banan och gurka, så jag ger honom några gånger på sig.

Annars äter han ganska mycket mat nu. Vi ger honom gröt två gånger per dag. Morgon och kväll. Hipp mild havregröt som snabbvariant och hemmagjord bovetegröt om mer tid finns. Mat-mat får han 1-2 gånger per dag. Mosad avokado är favoriten, annars någon grönsakspuré eller lite av det vi äter till middag, såsom osaltad lax eller potatismos. Välling håller vi på att fasa in till nattningen. Vi kör på hemmagjord bovetevälling för jag har inte hittat någon snabbvariant jag är nöjd med. Och så ammar jag ju titt som tätt också. Hungrig kille!


2 comments on “Andra löprundan avklarad

 1. Karin on

  En fråga angående bovetevällingen, är det inte salt i havremjölken? Eller är det en sån obetydlig mängd att det inte spelar någon roll? Jag håller på att fundera på om jag ska försöka introducera någon välling till Moa. Vad får dig att välja bort Hipps välling? Den är väl förvisso från 8 månader.

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Det är lite salt i havremjölken, men precis som du säger är det så himla lite och jag använder inga mängder så jag tänker att det är okej. Jag har tyvärr inte hittat någon köpevälling som inte innehåller gluten. Även Hipps havrevälling gör det så den går också bort eftersom jag kör enligt devisen noll gluten.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]