Mias Familjeblogg

En god natts sömn

Det är alltid skönt att få en riktigt god natts sömn. Så här såg min natt ut.

00:00 I säng. Alldeles för sent.

04.30 Lillkillen kommer ner och tror att det är morgon och säger att Jack är borta. Vi går upp och lägger oss i deras säng (där överraskande nog även Jack ligger) och försöker somna om.

05:00 Sander vaknar. Jag går ner och ammar.

05:30 Sander har somnat om. Jag går upp och lägger mig bredvid lillkillen som fortfarande är vaken.

05:45 Lillkillen har somnat om. Jag går ner och tänker somna om. Lyfter över Sander i sin egen säng. Då vaknar han igen. Ammar igen.

06: 15 Sander har somnat om ordentligt. Jag får äntligen chansen att försöka somna in.

06:30 Mannens väckarklocka ringer. Jag har precis somnat in och tror att det är jordbävning.

06:45 Sander vaknar. Jag lägger honom till bröstet igen och hoppas få sova några minuter.

07:00 Mannen smyger ut genom ytterdörren. Jag hoppas få sova några minuter.

07:02 Barnen smyger nerför trappan. Jag hoppas få sova några minuter.

07:10 Klockan ringer. Dags att vakna. Eller snarare gå upp. Rise and shine!

 

Varför jag inte väckte mannen? Av omtanke inför jobbveckan. För att familjen fungerar bättre om i alla fall en vuxen är utsövd och har förnuftet i behåll. För att han är morgonpigg(are) än mig och jag har kunnat sova hur mycket jag vill under julledigheten. För att jag vet att en sån här natt oftast kommer ensam (de stora killarna vaknar väldigt sällan på nätterna) och att jag med största sannolikhet kommer få sova ordentligt inatt. Och av den enkla anledningen att jag inte hade sovit en minut mer med honom vaken.

Men fyra och en halv timmes sömn kan man överleva på. Jag gissar att mitt humör och min ork kommer räcka långt. Säkert ända fram till lunch.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]