Mias Familjeblogg

En riktigt lyxig hälsodag

Det blev det idag. För jag har ju hjälp här hemma. Och killarna är i skolan mellan åtta och ett så jag har haft oändligt mycket tid att spendera på hälsosamma saker.

Jag började dagen med en behandling på Kostverkstaden i Lund. Det var fokus på bäcken, ländrygg och bröstmuskulatur, allt lite lätt åtgånget av allt bärande och all amning. (Här kan man läsa vad behandlingen går ut på.) När jag gick därifrån svävade jag som vanligt på små lätta moln och hela dagen har jag känt mig som en lång, rak, ståtlig pinne. Fast en mjuk pinne. Typ pil. (Alltså trädet pil. Det är helt böjligt för den som inte vet.)

Lunchen hämtades upp på Raw Helsingborg till oss barnansvariga här hemma. Det blev favoriterna, en enchilada och en ‘burger’tallrik. Och så en bit citronkaka som var menad åt svärmor. Men det slutade med att vi delade på den.

Eftermiddagen fylldes av trumlektion med storkillen, Ica Maxi och middagsfix. Det blev lax och ris, en vanlig vardagsfavorit här hemma. Sedan lite lyx igen i form av ett Body Balance pass och ett långt, hett såpabad med lermask, skrubb och hela kittet. (Med inslag av nattning emellan.) Det här kan jag vänja mig vid.

Nu ska jag hoppa i säng och planera morgondagens lyxaktiviteter. Det lutar åt tvätt och en löprunda.imageDet var inte bara en hälsodag idag. Det var även en vita-tulpaner-på-bordet-dag.imageVanligaste synen på vårt middagsbord (och mitt lunchbord)? Slåss med taccotallriken om förstaplatsen.imageDen här läckerbiten avnjöts till eko-kaffe. Carolin har nämligen övertygat mig om att det är okej med lite kaffe då och då. Fikan markerade slutet på en helt sockerfri vecka för min del. Det sötaste jag har ätit på hela veckan är en banan och ett äpple. Ingen honung i teet. Ingen mörk choklad till fredagsmyset. Det går liksom hand i hand med parasitkuren. Just det, den måste jag ju skriva om också. Den har nämligen varit fantastisk.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]