Mias Familjeblogg

Upp och ner. Ner och upp.

Det är märkliga tider här hemma. Jag har haft några riktiga lågvattenmärken till dagar nu i helgen, vilket är synd eftersom vardagsveckan slutade riktigt bra. Med en hel torsdag i skolan.

Tillbaka i skolbänken

Det var storkillens tur denna gången. Jag fick sitta igenom tre bra lektioner. En geografilektion där alla barnen fick gå fram och läsa upp sin skrivuppgift på tema ‘Min plats i världen’ och där fröken sedan visade just precis den platsen på Google Earth. Stencoolt tyckte kidsen. Och jag. Sedan läsning. Sedan kurragömma på skolgården. Och till sist matte. Det var så mysigt att vara där och kunna vara närvarande till 100%. Utan Sander (som var hemma med farmor).imageMest matte. Men det händer mycket i ett klassrum. Här ser vi exempelvis ett skelett som håller på att smyga ur bild.imageAlla bilder måste pimpas. Alltid.imageSer ni hur nyvässade pennorna är? Jag hann vässa igenom hela storkillens låda under tystläsningen.imageGoogle Earth. Både spännande och lite skrämmande.

Humöret försvann

Efter ett BodyBalance-pass på fredag morgon gick det sedan bara utför. Jag vet inte om det var en vecka med sämre sömn och tidiga morgnar som spelade in eller vad det var. En vecka utan mannens närvaro kanske. Eller en förkylning som passerade kroppen utan att jag riktigt märkte det? Humöret störtdök i alla fall. Och jag har varit arg sedan dess.

Pengarna försvann också

Det blev inte heller direkt bättre av att jag vaknade igår morse till insikten att lillkillen hade lyckats knäcka min säkerhetskod på sin iPad som smart nog är kopplat till mitt kontokort där jag just fått in månadens alla pengar och under loppet av en fredagskväll lyckades spendera 19300 kronor på diamanter i ett monsterspel. Ja, ni läste rätt. Nittontusentrehundrakronor!

Chock och vrål och skrik och gråt och mitt livs första ‘Gå till ditt rum!’ följt av lillkillens ledsna och ynkliga ‘Jag är ju självrädd’, (en variant på mörkrädd fast i dagsljus) och ett ‘Okej då, sitt i trappan och fundera istället då’. Sedan en jobbig känsla av att fullständigt ha tappat greppet, att jag inte är en mamma som skickar in sina barn på rummet utan en som pratar med dem. Insikten att en sex-åring inte förstår skillnaden mellan att trycka 25 gånger på en knapp som det står 949kr på eller en knapp med två tecknade diamanter på. Vetskapen om att det hela ändå är mitt eget fel och inte hans. Det är ju jag som har satt en iPad i händerna på honom. Det är ju jag som har kopplat kortet till kontot. Det är ju jag som har valt en kass kod som han har sett mig använda på min telefon. Samtidigt den otroliga ilskan och frustrationen kring dessa jävla iPad:ar och allt ‘Får jag köpa?’ ‘Får jag ladda ner?’ ‘Får jag spela?’ Det urakuta behovet av att vara stenhård. Sätta gränser. Ha regler. Lydnad. Och så bang tillbaka igen. För vem vill egentligen ha lydiga barn? Vilket otroligt fult ord det är. Jag vill ju ha trygga och självsäkra barn. Som ser sin mamma som en klok människa. Inte lydiga och rädda barn som ser sin mamma som någon som gapar och vrålar och skickar in dem på rummet.

Imorgon är en ny dag

Nu har saker och ting lugnat ner sig. Vi har varit på tennis. Vi har ätit middag. Vi har pratat massor. Jag om att jag inte vill vara arg. Han om hur läskigt det är att berätta för en vuxen att man har gjort något som man vet är fel. Vi har kramats, skrattat och gråtit i omgångar. Vi har kommit överens om regler för iPad och telefoner och datorer. Och de 25 köpen är reklamerade. Imorgon är en ny dag.


One comment on “Upp och ner. Ner och upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]