Mias Familjeblogg

Broccolipuré till lunch

Idag blev det broccolipuré till lunch. För Sander alltså. Jag ångkokte hela broccolin, lade upp hälften till min egen lunch och mixade resten med en skvätt av kokvattnet och en stor klick ekologiskt smör till ett slätt mos. Ett moskoncept som fungerar på de flesta grönsaker. Dagens broccolimos fick mer än godkänt av Sander och han åt glatt upp allt jag lagt upp (några matskedar). Resten ställde jag i en glasburk i kylen. Det får bli tills imorgon.

Broccolin ångkokte jag för övrigt i en ångkokningsinsats som jag sätter ner i kastrullen. Den passar i både små som stora kastruller. Jag fick den av min vän i NY sist jag var där (alltså från hennes kök. Hon hade flera.) och jag är helt kär i den. Det är sjukt smidigt och smaken på ångkokta grönsaker är ju fantastisk. Gissar att det finns liknande att köpa lite varstans.imageimageimageimageBroccolimmmmmmos.imageMin lunch med den broccoli som slapp undan att krossas i mixern.

Barnmat på burk

Även om jag skulle vilja så lagar jag inte all Sanders mat själv, utan ibland får han barnmat på burk när tiden blir knapp. Men jag väljer då med stor omsorg och väljer alltid den ekologiska maten från Hipp. Jag köper bara rätter som inte innehåller någon gluten och oftast blir det dem med bara grönsaker och fisk (dvs ingen pasta/nudlar/lasange). När jag värmer maten blandar jag sedan i en klick kokosolja eller en klick ekologiskt smör. Jag tänker att det blir godare så.


One comment on “Broccolipuré till lunch

 1. Klara on

  Hej!
  Älskar din blogg! 🙂
  Vad blir det för skillnad med ångade grönsaker jämfört med kokta grönsaker? 🙂
  Har alltid undrat men aldrig googlat.. ;P
  // Klara

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]