Mias Familjeblogg

Världsgoda kikärtsbiffar

Förra veckan blev det mycket god och nyttig mat. Som de här kikärtsbiffarna som min man har lagat flera gånger men som jag nu vågade mig på att testa själv för första gången. Herregud vad gott! (Men rätt meckigt ändå. Lite mer än att bara röra ihop och steka som jag tänkte.) Jag tror faktiskt att de dyker upp nu i veckan igen.

I orginalreceptet är de rätt starka i och med att man mixar all lök, så jag körde dubbla satsen kikärtor och tyckte det blev perfekt.image

Kikärtsbiffar

 • 6 dl blötlagda okokta kikärtor (2 paket)
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1  liten gul lök
 • 1-2 msk bovetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 msk vatten
 • 0,5 dl hackad persilja
 • 1 dl färsk hackad koriander
 • 2 krm kajennpeppar
 • 1 tsk spiskummin
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 dl färsk riven pepparrot

 

Gör så här

 1. Skölj kikärtorna ordentligt i kallt vatten
 2. Mixa ihop kikärtor, vitlök, lök,bovetemjöl, salt, bakpulver och vatten. Börja med löken och vitlöken för sedan blir det snabbt geggigt. Kör tills du har en smet.
 3. Smaksätt med kryddor, färska örter och riven pepparrot.
 4. Forma smeten till biffar och stek i olja.
 5. Servera med något kladdigt och gott. Jag körde majonäs och kapris. Kan tänka mig att gräddfil passar bra till också för den som äter mjölk.

4 comments on “Världsgoda kikärtsbiffar

 1. Anna Groddat är godast on

  Festligt, vi gjorde också kikärtsbiffar idag. Jag hade bara kikärtor, ägg, gurkmeja, salt och peppar i mina. Kikärtsbiffar i verkligen poppis nu!
  Vi hade bulgur och masserad broccoli i citronmarinad till.
  Ha en bra kväll!

  Svara
 2. Anna Groddat är godast on

  Nu såg jag att du hade okokta kikärtor! Det ska jag testa någon gång!
  Hur länge var de blötlagda?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]