Mias Familjeblogg

Med ny kraft från yoga-retreat

Restorative yoga på Asia Spa

Jag är just hemkommen från ett tre-dagars yoga-retreat på Asia spa i Varberg. Ulrica Norberg och Cecilia Duberg höll i kursen och ledorden var destress, unwind and restore. Det var åtta timmars restorative yoga och flera timmars föreläsningar i en härlig mix av psykologi och livsfilosofi. Däremellan fick kroppen även känna på god mat, varma källor med utsikt över Varberg, ljusterapirum och koma i sängen.image Skärmavbild 2015-03-30 kl. 12.27.20 Skärmavbild 2015-03-30 kl. 12.27.58De här två härligheterna tog oss igenom helgen och fyllde våra kroppar med klokskap, oxytocin och avslappnade muskler. De två nedersta fotona är lånade från Ulricas instagramkonto.

Balsam för själen

Det var längesedan jag pratade, skrattade, yogade, tänkte, filosoferade, mediterade, badade och slappnade av så mycket. Jag fick några riktiga uppenbarelser när jag mediterade och jag känner mig full av tillit inför att jag lever mitt liv på bästa sätt just nu, men att det kommer bli ännu bättre. Att jag är på helt rätt väg helt enkelt. Dessutom fick jag ett kvitto på att allt jag gör med kroppen och kosten och hälsan är så himla rätt. Sällan har jag känt mig så bra i kroppen. Och med bra menar jag fri från stress, negativa känslor, smärta, oro, illamående osv.

 

Den yoga vi gjorde var djupgående och läkande och frisatte därmed en massa spänningar och känslor och lagrade gifter i kroppen och min kropp tog det med ro. Inga omvälvande reaktioner utan bara en känsla av att det hände bra saker i kroppen och att min kropp fick chansen att bli än helare inuti. Helst av allt hade jag velat stoppa ner känslan i en liten burk och kunna snusa på den då och då. Men för nu räcker det med några insikter att länka tillbaka till och en tillit för att var sak har sin tid. Jag vet vad jag vill med mitt liv.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet.  Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!  Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]