Seriös underhållning runt knuten | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Seriös underhållning runt knuten

Igår fick vi nys om att det finns Sommarrodel och Zipline vid Kungsbygget på Hallandsåsen. Jag visste inte att man kunde åka annat än skidor och bil nedför den åsen. Så idag åkte vi dit. Det är ju liksom knappt en trekvart hemifrån. Vi kollade fyra gånger på hemsidan att det var öppet. Tänkte att det kanske inte skulle vara någon där, varken personal eller besökare alltså. Men oj, vad fel vi hade. Det var ju värsta aktiviteten där vid foten av åsen. Hur mycket folk som helst.rodelMycket folk.

Vi började med rodel. Vinterliften agerade sommarlift och drog upp rodlarna med oss på längs en lång rutschkana. På toppen av liften slussades man åt sidan och helt plötsligt befann man sig på väg nedför och fick snabbt en jäkla fart. Sedan var det en kilometers storfniss rätt ner genom skogen. Med en massa kurvor och en massa fart.imageLift upp. imageSkogsvyer.imageSelfie i en brant backe sittandes i en rodel utan ryggstöd. imageFart och kurvor!

Sedan skulle storkillen och lämplig vuxen (läs jag) åka zipline. Det är en lång och hög linbana som går uppifrån toppen av backen. En vessla slussade upp folk. Problemet var bara att vesslan tog slut på bensin. Och inte startade igen fastän de tankade den full. En halvtimme-trekvart senare kördes det äntligen fram en andra vessla och som på kommando startade såklart då vessla nummer ett igen, precis när alla personer hade evakuerats och bytt vessla. Av någon anledning fick de sedan byta tillbaka till den nu fungerande vessla nummer ett igen innan de äntligen kom iväg. Vi stod näst på tur i kön.imageKom igen vesslan. Alltså seriöst. Kom igen. (Väldigt smutsig vit vessla i bakgrunden.)

I den allra brantaste delen av backen började vesslan slira. Det såg högst obehagligt ut tyckte vi vesselskeptiker som alltså fortfarande stod i botten av backen. (Jag har en gång åkt vessla över en smältande is i fjällen. Det var något av det mest obehagliga jag upplevt i fordonsväg.) Flera försök senare fick de ge upp och inse att det var för brant och lerigt för att komma upp, så de backade ner vesslan till mitten av backen och släppte av alla människor. Där någonstans tog vår vänt-ork slut och vi insåg att om det överhuvudtaget skulle bli någon zipline var det nog bäst att själva stå för transporten. Så vi började traska. (Att inte åka var inget alternativ enligt storkillen.) Så vi var ett gäng som helt sonika traskade upp för det branta berget. Lagom tills vi kom upp kom den ersättande vesslan nummer två upp med ett nytt gäng. Men vi hade i alla fall sluppit vänta. Och vi fick både en härlig backvandring och en väldigt välförtjänt nerresa.imageAtt ta saken i egna händer.imageMina lårmuskler var seriöst heeelt trasiga redan innan vandringen efter mitt livs första BodyPump-pass igår, men vad gör man inte för sina barn... imageNervös väntan...zipline2Mer nervös väntan...imageFör den här adrenalinboosten.imageEn hejdundrande utsikt. Sista bilden innan jag kände mig tvungen att stoppa ner mobilen.imageJag undrar ändå om inte trappan ner från målavsatsen var det läskigaste av allt. Vrålhög och ranglig.ziplineWe'll be back.

Så här en heldag senare är vi alla riktigt nöjda och möra. Ute i naturen en hel dag i kombination med en massa fart och skratt. Kan ju inte bli bättre. Seriös underhållning runt knuten för dig som bor i Småland/Skåne/Halland alltså.

PS. Åh, just det. Det roligaste av allt var när vi kom ner från ziplinen och gick tillbaka till det stället där man lämnade tillbaka selar och hjälmar, där kön var. Mannen stack i förväg för att hämta våra grejor och lämnade Sander och vagnen hos mig. Killarna var en bit efter. Så när jag kommer fram till kön har jag hjälm och sele på mig och en barnvagn med bebis i, varpå hela kön börjar peka och skratta eftersom det ser ut som att jag har haft med mig Sander upp på berget. Jag blev tvungen att stanna till och förklara för dem hur det hade gått till. Jag ljög såklart och berättade att jag hade åkt med honom under armen. DS.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]