Vi är sjuka | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Vi är sjuka

Minstingen har det lite tufft just nu. Igår morse vaknade han med feber som satt i hela dagen igår. Natten blev sedan evighetslång där tre i familjen (de största och den minsta) knappt fick någon sömn alls och nu under dagen så har förklaringen kommit. Vattkoppor. Eller höstblåsor. Båda varianterna går på dagis så det är svårt att avgöra, men jag hoppas på det tidigare.

Blåsorna är inte fler än ett tiotal än så vi får se hur det utvecklar sig. Det enda som gör att man kan avgöra vad det är är om det uppstår blåsor i hårbottnen, för då är det med säkerhet vattkoppor. Och så gissar jag att själva förloppet kan ge ledtrådar. Hur som helst så är vi nu alltså inställda på att vara hemma och kurera sjukt barn i minst en vecka. imageBära bära bebis...

Gemensamt för vattkoppor och höstblåsor är att det kan skapa kliande och ömmande blåsor på i princip hela kroppen, inklusive i munnen. Med blåsor i munnen är det svårt att få små barn att äta något alls. Kyla kan lindra tillfälligt och här kommer två fabulösa recept som är både svalkande och proppfyllda med lättsmält näring som små sjuklingar behöver. (Stora också för den delen.)

Sval chiagröt

 • en frusen banan
 • en näve frusna bär eller frukt (här mango)
 • en halv burk kokosgrädde
 • 1-2 dl havremjölk
 • en dutt vaniljpulver
 • en skvätt linfröolja (här Udo's choice)
 • ca 2 msk chiafrön

 

Jag höftar väldigt så det är lite svårt att skriva ut exakta mått, men mixa allt utom chiafröna slätt. Det ska då få en tjock och trögflytande konsistens. Tillsätt sedan fröna och vänta i ca 15 minuter tills de har svällt. Gröten tjockar då till sig ytterligare.image

Ljuvlig jordgubbsglass

 • en frusen banan
 • en stor näve frusna jordgubbar
 • en knivsudd vaniljpulver
 • en skvätt linfröolja
 • 1/2 dl havremjölk

 

Mixa slätt och servera genast. Både glassen och chiagröten brukar jag ge med sked ur glas.

image

När min storkille åt jordgubbsglassen för andra gången igår så frågade han förbryllat: 'Mamma, de som gör onyttig glass, varför använder de sig inte bara av röda saker, typ jordgubbar eller så, för att göra så att glassen får färg och smakar godare?' Ja du, min kloke lille vän...


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]