Mias Familjeblogg

Meditera med mig ikväll

Under det senaste året har jag börjat meditera mer och mer frekvent. Effekterna på hälsa och välbefinnande av meditation är så vedertagna att det inte går att hitta en enda anledning till att låta bli. Meditation stärker din upplevelse av glädje och lycka både omedelbart och på sikt, bromsar åldrande, ökar ditt välmående och håller dig friskare. Och mycket, mycket mer.

Hur mediterar man?

Man kan meditera på precis det sätt som känns bäst för en själv. Med öppna eller slutna ögon, vid havet, i trädgården, i sängen eller i bilen. I början mediterade jag mycket genom att bara försöka minnas mina nära och kära som har dött ifrån den här världen, och jag hittade en massa energi i att träffa dem igen i tankarna. Senare skapade jag mig en egen rutin som började med mötet med mina nära och kära, men som sedan ledde mig genom skogar och över ängar till mitt alldeles egna drömställe vid en stor ek på en äng. Det är fortfarande min favoritmeditation som jag ofta avslutar mina yogapass med. Ibland har jag letat upp någon ledd meditation på youtube som jag har testat och fått någon bra idé ifrån, men nu på senare tid har jag övergått mer och mer till att meditera för vår värld och vår jord och alla människor och djur som lever här.

När jag mediterar för mig själv sitter jag oftast med benen i kors på en mjuk kudde på ett ställe som känns tryggt och lugnt. Om jag inte är ute och går i skogen. Ibland har jag musik i öronen. Väl valda låtar som ger mig riktigt bra vibbar. Ibland för att stänga ute ljudet av lekande eller småkinkiga barn i huset, ibland för att förstärka känslan jag vill uppnå. Ibland blir det instrumentalt, ibland någon storslagen ballad och ibland mantran. Men lika ofta har jag ingen musik alls. Om väder och temperatur tillåter sitter jag helst ute på altanen under bar himmel, annars hittar jag en plats vid ett fönster på en fårfäll på golvet. Jag har ett starkt behov av att se himlen när jag mediterar.

Men den viktigaste faktorn i meditationen är att medvetet fokusera tankarna mot något och att tysta våra tankars vanliga brus och surr.

Massmeditation

För den som har börjat meditera regelbundet och känner de kraftiga effekterna av det, råder inga som helst tvivel om att både individuella meditationer såväl som massmeditationer kan förändra vår fysiska värld. Sedan några månader tillbaka deltar jag varje vecka i en massmeditation världen över för att tillsammans med hundratals (tusentals?) andra sprida kärlek, ljus och värme ut i världen. Meditationen sker varje söndag klockan 21.00 och syftar till att hela vår planet och fria oss människor från förtryck, krig och de makter som drar oss åt fel håll. Instruktionerna för meditationerna är enkla och man lägger precis så mycket tid, energi och kraft som man orkar och har möjlighet till just den dagen. Jag har suttit allt ifrån tre minuter till en trekvart och befinner man sig någon annanstans än hemma kan man försöka delta genom att skicka några välplacerade medvetna tankar åt rätt håll.

Meditera för Europas alla flyktingar ikväll

Just ikväll kommer det hållas en extra meditation klockan 19.00 specifikt för att lugna och stabilisera flyktingsituationen i Europa och Syrien. Just nu är läget extra oroligt, både i form av våld och i form av den alltmer tilltagande kylan som drar in över Europa. Mer information om kvällens meditation och enkla instruktioner på svenska hittar du här.  Den ursprungliga organisatören är här. Det hade varit otroligt värdefullt om vi kan bli fler som deltar ikväll och det här är därför en uppmaning till er alla att lägga några minuter av ert liv på att skicka positiva tankar till människor som verkligen behöver hjälp. Du har INGET att förlora på det.

EU

Ett meditationstips

Vissa dagar känner jag att jag har en massa kärlek och ljus inuti mig som jag bara kan skicka rätt ut i världen. Andra dagar kan jag känna att jag behöver hitta en ljuskälla för att inte tömma mig själv fullständigt. Då brukar jag köra en av följande två tekniker:

  1. tänka att jag har som en motor inne i hjärtat som går på kärleken till mina barn. När jag ser mina barn framför mig (i tankarna) börjar motorn spinna av bara tusan och tillslut är den på ett sådant högvarv att jag måste börja skicka ut kärleken i världen för att inte sprängas.
  2. tänka att jag tar emot en oändlig stråle av ljus uppifrån himlen, utifrån rymden. Ljuset landar tillfälligt i mig (typ som ett prisma, där jag är prismat) där det bunkras upp i mitt hjärta tills jag är alldeles sprängfylld, och då skickar jag ute det dit jag vill i världen.

 

Ofta gör jag just så som jag beskrev ovan, laddar upp min kropp tills den exploderar ut ljus och så tänker jag att det blir som ett fyrverkeri av ljusgnistor som landar precis där de behövs. Och nästan alltid tänker jag mig att ljuset landar framför allt hos alla barn som behöver det, och att det gärna spiller över lite till deras mammor också.

Nu kör vi

Om du inte har börjat meditera än så är det alltså dags nu. Och varför inte tillsammans med mig ikväll av medmänsklighet med dem som har det tufft just nu? Så tänd ett ljus klockan sju och skicka din kärlek söderöver. Gör sedan samma sak igen klockan nio. Och sedan nästa söndag. Och nästa söndag. Och nästa söndag. Ju fler vi är desto större effekt får vi!


One comment on “Meditera med mig ikväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]