En vanlig dag här hemma | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

En vanlig dag här hemma

Om någon undrar hur en vanlig dag ser ut här hemma så kan det vara ungefär så här när allt går enligt plan.

7.00 Barnen vaknar. Oftast de stora först. Sedan följer liksom resten av huset med. Mannen är morgonpigg och stiger upp direkt. Jag brukar ta en kvart extra under täcket. Sedan är det massor som händer på samma gång. Kläder ska på. Frukost ska ätas. Gympapåsar, väskor och fruktlådor ska packas. Ibland är det någon lapp som ska skrivas på eller några glosor som ska repeteras en extra gång. Skor och mössor ska lokaliseras. Sånt.

7.50 Killarna går till skolan som börjar åtta. Oftast tillsammans med någon kompis som har stått och trampat och väntat i hallen i tio minuter på att de ska bli klara.

8.00 Mannen promenerar bort till dagis med Sander. Jag käkar frukost.

8.10 Mannen kör till jobbet. Jag kör till skolan 25 minuters bilresa bort.

8.40-12.15 Lektionsblock 1 på fotoskolan. Pure fun.

13.30 Stora killarna vandrar hem från skolan. Ofta har de med sig någon kompis. Ofta är jag hemma när de kommer. Ibland får de vara ensamma någon eller några timmar tills jag kommer hem.

15.00 Jag hämtar Sander som just har vaknat och ätit mellanmål på dagis. Men hämtningen kan variera mellan 12 och 16 beroende på hur dagen på skolan ser ut. Det bästa är när jag någon gång hinner hämta innan vilan och Sander kan somna i sin säng här hemma. Då sover han riktigt gott och kan lätt sova ett tre-timmars-pass medan jag hinner fixa lite jobb vid datorn.imageIbland får jag hjälp att hämta Sander. Här var det första gången som storkillen hämtade själv (efter lite telefonkoordination mellan mamma och dagis). En fördel när dagis ligger 50 meter bort.

16.00 Mellis-fix, blöjbyten och logistik-koordination med kompisars föräldrar är ofta i full sving.imageMellis äts ofta i omgångar här hemma. Hela eftermiddagen blir faktiskt lätt en enda lång mellisfix.imageEn pappersvärld börjar ta form. Just nu är det mycket papperspyssel som gäller för storkillarna och deras kompisar. Heja tycker mamma.

17.00 Mannen kommer hem och börjar med middagen. Jag hanterar barn som klättrar upp på borden, eftermiddagströtthetskonflikter som kan uppstå, tennisväskor som ska packas och kanske tvättar en maskin eller två.

18.00 Någon i familjen har garanterat någon aktivitet någonstans. Antingen kör jag eller mannen någon av killarna till teater eller tennis eller gympa, eller så ska någon av oss vuxna iväg på träningspass eller promenad eller något socialt event. I sällsynta fall är kvällen helt orörd och då tar man antingen tillfället i akt att åka och handla mat eller bara tar det lugnt.

19.00 Mannen (oftast) lägger Sander för natten, vilket är snabbt avklarat eftersom han oftast är supertrött vid den här tiden. Vi andra, eller de som är hemma, brukar landa någon timme i soffan. Läsa lite på datorn, spela ipad, göra läxor i en lite lugnare miljö, spela ett spel, kolla på något på tv.

20.00 Stora killarna börjar göra sig iordning för kvällen. Avslutar det de håller på med, äter något, borstar tänderna.

20.30 Läggdags. Jag brukar sitta med killarna i deras säng (där de båda sover) tills de somnar. Vissa kvällar somnar de med en gång, men andra kvällar ska det snackas och sjungas och stojas och läsas innan de kan varva ner och somna. Under tiden röjer mannen upp den ofantliga röran i köket som magiskt nog uppstår varenda dag.

21.30 Jag och mannen gör det vi behöver för att rodda runt oss själva, jobbet, skolan eller familjen. Handlar mat (bästa tiden på Maxi), jobbar, redigerar foton, badar, mediterar, dricker te, slappar eller somnar.

23.00 Zzzz.

04.00 Vanligtvis någon form av aktivitet någonstans i huset. En bebis (eller i sällsynta fall en storkille) som vaknar. En mamma som blir kissnödig. Nåt sånt.

Och sedan börjar hela härligheten om igen. Härliga, intensiva, vilda, stökiga, småbarnsliv.


One comment on “En vanlig dag här hemma

  1. Jennie on

    Kommentaren har inte med inlägget att göra men i morse ramlade jag över ditt inlägg “min vena cava är i kläm”. Jag spenderade min första graviditet sjukskriven för våldsam yrsel, hjärtklappning med extraslag, andnöd och svimningar upp till 5ggr/dag från v10 till förlossning. Jag blev skickad överallt på utredningar men ingen kunde lista ut vad det hela berodde på. Jag arbetar inom akutsjukvård och föreslog själv att det var vena cava men läkarna trodde inte att det skulle vara så illa då. Det hela slutade med att jag gick ner 10kg för enbart 2 köttbullar till lunch kunde orsaka ett par timmar liggandes ner. Är nu gravid med nr 2 och symtomen började redan i v 6 denna gång. Ledsen att du hade såna besvär men så tacksam att hitta någon som upplevt samma. Intressant nog slog det mig aldrig att göra gröna juicer istället och “sippa” på, det ska jag fixa direkt. Må så gott =)

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]