Mias Familjeblogg

Att rädda världen ett litet steg i taget

Ibland blir den mig övermäktig. Känslan av att behöva rädda världen. Det är ju så mycket som måste göras. Våldet. Svälten. Rädslan. Sjukorna. Dessutom känns det orimligt att lägga den bördan på mig. Jag är ju trebarnsmamma. Jag har fullt upp redan innan jag har börjat.

Men så efter en liten stund så minns jag. Jag är ju inte alls ensam. Vi är massor med människor som vill samma sak. Som vill ha fred och frihet. Som vill ha ren luft och rena hav. Som vill vara friska och sunda och må bra både inuti och utanpå. Som vill att alla ska få vara de de vill och som har obegränsat med kärlek över för barn och djur och natur.

Och när jag tänker så så mår jag genast mycket bättre. Känner samhörighet med mänskligheten och blir praktisk. Vad kan jag göra här och nu? Med det jag har och den jag är? Så jag tar till mina allra starkaste vapen – mina tankar, mina handlingar, min tid och mina pengar.

Jag fokuserar på att vara den jag vill vara. Jag tänker tankar som ‘Jag är frisk, stark och full av energi!’. Ibland när ingen lyssnar så tänker jag dem högt. Jag tittar upp i himlen och skickar ut lite extra kärlek i luften till de som behöver. Och på vägen in till Ica så skänker jag en slant och ett leende till den stackars frusna människa som sitter utanför, alltid i utbyte mot ett innerligt, tacksamt leende tillbaka. Inne på Ica väljer jag noga (men snabbt) vad jag lägger mina pengar på och när jag kommer hem så svarar jag dag efter dag på barnens alla frågor, förklarar en liten sak i taget. Om medmänsklighet. Om respekt. Om ondska. Om hälsa. Försöker göra världen greppbar för dem.

Och när jag på kvällen sitter i publiken till storkillens teaterföreställning med en klump i halsen av tacksamhet för att jag av alla människor fått bli mamma både till den där fantastiske detektiven i grön, för stor skjorta och brun hatt, och till den lite mindre killen som sitter på första raden och ser på med stor beundran, så slås jag av att det är så jag räddar världen. Ett litet steg i taget.image


4 comments on “Att rädda världen ett litet steg i taget

  1. Lisa Tisell on

    Så fint beskrivet! Jag kan också drabbas av känslan att jag ansvarar för att rädda världen, och tidigare gav det mig mycket ångest! Men idag känner jag som du, att det är genom att följa sitt hjärta som världen blir en mer kärleksfull plats! Kärlek till dig!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]