Mias Familjeblogg

Krispiga vinterdagar

Dagar som idag blir jag nästan lite salig. När himlen får förbli orörd och luften är hög och klar.

Det har varit en skrotig helg här hemma (alltså när man skrotar runt, inte skrotig som i dålig) som vi fyllt med tennis och mat och häng. Men framför allt har vi rört om i energin i huset i form av en större ommöblering. Jag har fått en sådan lust att riva ut allt vi har i lådor och skåp och bara gå igenom och göra mig av med saker igen. Jag tänker att det blir en vända på loppis framåt vårkanten.

Kanske är det en slags vårkänsla som gör sig påmind med solen, för jag får en otrolig lust till allt möjligt på rensa-temat: städa, tvätta fönster, röja ur de mörkaste hörnen i skåpen, röja ur de mörkaste hörnen av kroppen. Men för det mesta hejdas jag mitt i steget av ren och skär resursbrist. Det är inte mycket tid som finns kvar till sådana extravaganser just nu. Mycket tid går helt enkelt åt till de basala vardagssysslorna här hemma och att vara närvarande med barnen. (Man skulle kunna argumentera för att det är fullt möjligt att göra en leverrening eller rensa ur skåp med en livlig ett och ett halvt åring närvarande, men nej. Det lockar inte.)

Idag drog vi istället ner till havet och där var det alldeles magiskt! Isen hade lagt sig i de små vattendragen längst in på vår långgrunda strand och hela havet började med en tjock is- och snöbarriär. Till det en strålande sol. Jag hade med mig fin-kameran, killarna lekte sig blöta och vi stannade ända tills Sander blev kall, trött och hungrig. Efter en mellanlandning hemma där minstingen fick värme, mat och en skön säng att sova i åkte jag och de större killarna tillbaka en vända till. Så nu, några timmar senare, sitter jag med den där härliga skidkänslan – långkallingar, lite blossiga kinder och en trött kropp. Plus massor av fina bilder. Finns inget bättre.

Storkillen funderar just nu mycket över hur vi människor behandlar naturen. Idag såg vi två män som sågade ner några träd och buskar på en parkeringsplats med en motorsåg, vilket ledde oss in en diskussion om pappersförbrukning och konsumtion och medvetna val. Jag hann förklara lite mer ingående om ekologiska produkter och då framför allt ekologisk djurhållning innan vi kom fram till stranden och började tänka på annat. Lite senare märkte jag dock att han inte riktigt hade släppt tanken på den där motorsågen genom trädet för när vi kom hem igen från stranden två timmar senare så sa han plötsligt: ‘Träden känner ju. Det är ju som att såga av oss huvudet. Varför kan man inte ha det så där ekologiskt, som med kött? Så att papperna får vara ekologiska om man har behandlat träden lite bättre?’ Kloke lille man._MG_5752-2_MG_6088imageimage_MG_6022_MG_5643-2-litenimageimage


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]