Återhämtning | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Återhämtning

Idag har jag ägnat mig åt återhämtning. Jag har i lagom lugnt och varsamt tempo dammsugit, tvättat lakan och vädrat ur sjukkänslan ur sovrummet, badat, tvättat kläder, städat badrummet och ätit god och nyttig mat. Sådant som gör att man känner sig frisk och redo att möta världen igen.

Dessutom har jag kunnat hämta min minsting riktigt tidigt på dagis i två dagar och tagit igen lite av den missade tiden med honom. Som man kan sakna personer som man hela tiden har haft i sin närhet, men som man inte har kunnat se, prata med, pussa eller busa med på några dagar! (Och vilket bra test det är på att veta om man verkligen är frisk eller inte. Man känner ganska så snabbt med små barn om man förtog sig på energin eller om den verkligen finns där.)

Jag hoppas och tror att jag ska kunna vara tillbaka i skolan imorgon igen. Jag har haft tur i oturen med de fyra skoldagar jag har missat, för två av dem har varit eget arbete med en uppgift som ska redovisas imorgon. Så egentligen har jag bara missat 2 dagars skolsamvaro. Det känns ju bra. Och tro det eller ej, men med någon timmes fokus ikväll så ska jag nog lyckas leverera på uppgiften också. Bilderna har jag lyckats knäppa idag.imageLite piggare Mia. Lite piggare tulpaner. imageIdag när jag slog upp mina ögon efter meditationen så försvann just ett stort, fluffigt, vitt hjärta bakom hustaken, som kontrast till gårdagens spetiga, blå.imageLaga laga varm choklad. För det gör jag varje dag. Typ. Recept nedan.imageGod mellis hemma med mamma. Mango, banan, gurka, russin och varm choklad.

Mjölkfri varm choklad

Till två koppar:

  • 3 dl havremjölk
  • 1 dl rismjölk
  • 1 tsk kakao
  • 1/2 tsk björksocker

 

Värm på spisen till lagom temperatur, haffa någon i din närhet, klä på er ordentligt med kläder, leta upp ett extra kyligt men soligt ställe utomhus och låtsas att ni är i fjällen.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]