Att bota halsfluss utan antibiotika | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Att bota halsfluss utan antibiotika

Uppdaterat inlägg

OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu kan jag klassa mig frisk. Jag överlevde halsflussen. Segrade. Eller vi gjorde det tillsammans snarare. Jag och min kropp. Mitt immunförsvar. Det känns fel att inte lyfta fram en så viktig spelare i det retrospektiva rampljuset.

Symptom på halsfluss

Jag förstod ganska direkt att det var halsfluss som hade intagit min kropp. Jag har haft det många gånger förut, men för väldigt många år sedan sist. Jag kände mig fullständigt vrång i två dagar, men utan att förstå vad som var fel, men sedan så bang! blev jag sängliggandes med feber och halsont. Och har man haft halsfluss förut så vet man när det är halsfluss man har. Vet man inte hur det känns så kan man ganska enkelt kika på sina mandlar och konstatera att om de ser ut som knallröda svullna pingisbollar och är täckta med vita runda fläckar, så är det troligt att det är halsfluss man har råkat på. Man har också en känsla av att fysiskt inte kunna svälja. Som att svalget blir till ett öppet sår som förflyttar sig en meter upp och in mot huvudet. Som att det sitter en tennisboll i vägen i halsen som man inte kan svälja ner. Och en unken stank av ond, bråd död. Typ.

Bli frisk utan antibiotika

Hur mycket det än lockade så ville jag inte ta den snabba lösningen och ta antibiotika eftersom jag vet att det inte är någon snabb lösning i längden utan snarare motsatsen. Jag tog många antibiotikakurer som ung (framför allt i 20-års-åldern, men även som barn), främst mot bihåleinflammationer och halsflussar som jag drabbades av titt som tätt. Då ifrågasatte jag aldrig huruvida antibiotika var bra för min kropp eller ej. Det var självklart att det var. Jag blev ju frisk.

Svampinfektion och Candida

Idag är jag övertygad om att det var ödesdigert för min hälsa. Men det visste jag alltså inte då. Och jag visste inte vad probiotika eller tarmflora var heller, så efter att ha utrotat hela tarmens bakterieflora under kuren, lämnade jag den alltså till ett helt öppet fält för vilken bakteriestam som helst att inta. Med tanke på att jag då gärna också åt "lättsmält mat" så som smörgåsrån med smör eller sockrad yoghurt när jag var sjuk, så är det enkelt att förstå att det helt obevakat kunde slå sig ner gangster-gängs-bakterier mitt i min tarm. Ett praktexempel på hur exempelvis candida kan uppstå. Brist på godartade tarmbakterier + socker = candida.

Candida är en svampinfektion som är enormt svår att bli av med och som kan ställa till med oerhört mycket oreda i kroppen. Om man drabbas av klåda i samband med antibiotikakur är det högst troligt att man har fått överväxt av candida inuti kroppen som då börjar nå kroppens öppningar och yttre, varma fuktiga ställen. Men vi lämnar Candida för nu och går tillbaka till hur jag blev av med min halsfluss, även om flera av tipsen nedan även fungerar för att minska candida-tillväxt i kroppen.

Naturligt bot på halsfluss

Även fast jag var fullständigt däckad och helt sängliggande, så bestämde jag mig för att gå all in med alla kurer jag kände till. Och i slutändan kan jag inte sätta fingret på vilken av dessa kurer som fungerade bäst, eller om det var kombinationen av dem alla, men här kommer i alla fall botelistan.

 • Kolloidalt silver. En matsked i tid och otid.
 • Bikarbonat. Starkt basgörande. En tesked utspädd i vatten direkt på morgonen, mitt på dagen och det sista på kvällen. Eftersom bikarbonat är starkt basiskt ska det tas minst en halvtimme innan eller två timmar efter mat för att inte neutralisera magsyran och sabba matspjälkningen
 • Epsombad. Starkt basiskt. Blandade mycket salt (minst 3 dl) i ett varmt bad. Inte hett, men behagligt för att slippa frysa med feber. Jag såg till att halsen var under vatten hela tiden och badade i knappt 1 timme. Det här var en av de grejor som jag kände hade bäst effekt och jag mådde genast lite bättre efteråt.
 • Gurgla i äppelcidervinäger (ekologisk ofiltrerad spädd i vatten) några gånger per dag.
 • Gurgla i kokosolja innan natten. Lenar skönt i halsen under natten.
 • C-vitamin. Jag späder pulver i ett glas med juice och häller i mig 2-3 gånger per dag.
 • Frekvensterapi. Det här är riktigt intressant och ett måste att testa om du inte redan har gjort det. Att förklara varför frekvensterapi är verksamt vid sjukdom är något som behöver ett helt eget inlägg, men jag hänvisar till Hulda Clarks studier för den som vill förstå. Det finns också nygjorda studier som visar på effekt av frekvensterapi vid cancer. Hur som. Jag googlade lite (sökord: frequency healing tonsils) och hittade en session på 20 minuter (youtube) med 'binaural beats' och isokrona toner som jag körde. Sedan avslutade jag med en högre frekvens som jag hade sedan tidigare för att avsluta på en harmonisk plats och höja frekvensen i kroppen såpass att halsflussbakterierna skulle få svårare att överleva. Jag använder mig av Source Vibrations - Solfeggio (Spotify-album) och valde nu den allra högsta frekvensen, 963Hz. Frekvensbehandlingen hade väldigt bra effekt och jag kände mig genast bättre efteråt! Kan rekommenderas.
 • Fokus på bra, näringsspäckad kost. Drack råpressade (färdigköpta) grönsaks/fruktjuicer, grönt te och vatten. Åt banan och avokado (mjukt och lent för en öm hals och näringsrikt).
 • Kosttillskott. Multivitamin och probiotika varje dag.
 • Vetekudde. På halsen. På huvuden. I ländryggen.

 

Sedan var det säkerligen fler saker jag använde mig av som jag inte kommer på just nu, men det här var det huvudsakliga. Fler bra tips listas också i den här artikeln om naturlig lindring vid halsont på Kurera.

Sjukdomsförloppet

Här kommer slutligen en summering av själva förloppet:

Dag 1: lite mattare och mer energilös än vanligt. Förstod inte varför.

Dag 2: riktigt irriterad, ledsen, matt och orkeslös. Förstod inte varför.  Började ana lite halsont på kvällen

Dag 3: vaknade dängsjuk. Sängliggandes hela dagen. Ont i halsen, kroppen, huvud. Feber. Började med alla kurer.

Dag 4: Sängliggandes hela dagen. Ont och jobbigt. Fortsatte med alla kurer, men mådde illa och hade huvudvärk av det. Ville ge upp och gå till läkaren.

Dag 5: Sängliggandes hela dagen. Bestämde mig för att ge upp och gå till läkaren dagen efter om det inte kändes bättre. Anade en liten känsla av förbättring under eftermiddagen. Lite mindre ont i halsen. De vita fälten på mandlarna började försvinna. Lite mindre ont i kroppen. Fortfarande huvudvärk. Svettades ordentligt på natten.

Dag 6: Vaknade och trodde jag var mycket sämre igen, men efter 2-3 timmar så lättade det rejält. Kände mig segerviss. Fick ordentligt med energi. Kunde vara uppe. Började äta. Svettades ordentligt på natten.

Dag 7: Energin i kroppen i det närmsta återställd. Feberfri. Mycket ont i halsen fortfarande, men mindre svullnad, mindre rött och inget vitt.

Att tänka på efter behandling med antibiotika

Om det nu är så att man av någon anledning ändå behöver ta antibiotika, så är det av största vikt att innan, under och efter kuren:

 • äta bra probiotiska tillskott
 • inte äta raffinerat socker eller tillsatsämnen, dvs äta ren, näringsrik mat. Gärna grönsaks/frukt-juice.

 

Det var det hela! Må väl.imageÖverlevnadskit!


7 comments on “Att bota halsfluss utan antibiotika

 1. Majsan gustafsson on

  Så härligt att läsa. Förr hade jag halsfluss 2 ggr per år men vid minsta lilla känning gurglar jag med Molkosan en dag eller två. Längre tid tar det inte att bli av med. Kolloidalt silver är också en vän jag använder mycket. Kanske därför jag inte får halsfluss längre. Kram

  Svara
 2. Jamie Villiers on

  Mia!

  Måste verkligen tacka dig då du med dina tips nästan räddat ominte livet så natten för mig.

  Efter 8e dagen med halsfluss (nej jag har inte tagit nån antibiotika) och värsta natten emd svullna mandlar trillade jag på din sida.

  Efter att ha gurglat med bikarbonat och sedan lyssnade på några olika klipp på youtube (Binaural Beast) så kände jag mig mkt bättre!!! Jag var helt paff. Svullnaden gick ner efter en timme och jag kunde sova för första gången på en vecka. Kör detta nu varann timme och tycker att det känns bättre.

  Som sagt tusen miljarder tack. Fasiken vad jag älskar internet och det faktum att finns fina och kloka människor som vill hjälpa andra.

  TACK!

  Svara
  • Mia Tjärnlund on

   Alltså tack för din fantastiska kommentar, Jamie! Och vad skönt att du mår bättre! Det gör mig enormt glad att det jag skriver faktiskt hjälper någon och din kommentar gör mig enormt motiverad att fortsätta blogga. Tack för att du tog dig tid att skriva!
   hälsar Mia

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]