Fjällen och en ny planet | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Fjällen och en ny planet

Vi är hemma igen efter en vecka i fjällen. Det är svårt för mig att föreställa mig någon mer exotisk miljö än just svenska fjällen. (Här kanske någon tror att jag skämtar, men det gör jag inte.) Jag har alltid älskat vidderna, snön, den höga, kalla luften, skogen, bergen, dofterna. Ofta undrar jag om jag inte borde flytta dit. Men så kommer jag hem och påminns om att livet hemma har sin charm. Det är så enkelt. Det börjar bli vår. Det doftar hav. Allting finns nära. Men till fjällen kommer jag alltid återvända och det har en särskild plats i mitt hjärta.imageAtt känna solen i nacken över trädtopparna. imageAtt se barnen älska naturen. 'Mamma, får vi sova här inatt?' imageAtt vakna till det här. imageAtt uppleva ispinande storm uppe på höga fjäll.   imageAtt hänga med på äventyr som någon annan hittar på.imageAtt uppleva någon annans nya upplevelser och förälskelser.  imageAtt skratta ihop och hänga med sin flock.imageAtt känna litenheten mitt i en snöstorm ute på fjället. imageAtt få vara utomhus med dem man älskar hela dagarna.imageAtt ta in vy... image...på vy... image...på vy.

En ny planet

Att ta in och se så mycket vacker natur påverkar mitt sinne otroligt positivt. Jag inbillar mig att vi alla skulle ta bättre hand om Gaia om vi bara upplevde henne med våra fulla sinnen lite oftare. En konversation under den tolv timmar långa hemresan mellan mig (M) och storkillen (J) gick ungefär så här:

M: Om du fick besöka vilken planet du ville i vårt solsystem, vilken skulle du åka till då?

J: Får jag bara välja planeter som redan finns eller kan jag hitta på också?

M: Du kan absolut hitta på.

J: Då blir det en ny planet.

M: Vad finns där då?

J: (funderar) Där finns jättemånga sjöar. Eller jag menar inte sjöar, jag menar älvar, fast mindre och med lite lugnare vatten. (funderar) Och så finns där jättemycket uppfinningar överallt.

M: Menar du som apparater?

J: Nej, alltså liksom om man hugger ner träd där så skadar det inte skogen och om man släpper ut rök där så är det bara vattenånga. Så att inget blir skadat.

M: Men så fint.

J: (funderar) Och så en sak till. No money. Det finns inga pengar där. Om man behöver något så byter man bara med varandra eller ger bort det.

 

Min kloka, smarta, fina, stora kille som har förstått saker som inte ens vuxna förstår under en livstid. Jag följer garanterat med honom.

image


One comment on “Fjällen och en ny planet

  1. Lisa Tisell on

    Vilken klok son du har! Önskar att fler vuxna kunde tänka så..jag skulle gärna flytta till den planeten!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]