Mitt i nuet | Mias Familjeblogg
Mias Familjeblogg

Mitt i nuet

Var är jag? Allting går så fort. Samtidigt långsammare än någonsin förr. Jag är helt uppslukad i nuet, upptagen med att leva. Jag har landat på en fantastisk plats i livet, där allting har en mening. Jag andas. Jag skrattar. Jag gråter. Jag är så himla mycket mamma. Men jag är också så himla mycket Mia. Varenda dag. Mitt nu är fyllt av frukost och lunch och middag och mellis. Av diskussioner, skratt och bus med barnen. Av att klippa band till saker och prylar som jag säljer. Av meditation och läkande och kunskapstörstande. Av fotograferande och vackra vyer och manifesterade drömmar. Av nya vänskaper. Av gamla vänskaper. Av äventyr, tacksamhet, kärlek och av tid. Ja, mitt i allt som händer så upplever jag konstigt nog att jag ändå har tid i nuet. En märklig känsla för mig som aldrig någonsin har haft tid förut, trots att tid egentligen är det enda vi någonsin har.

Det är så mycket jag skulle vilja skriva. Som jag skulle behöva skriva. Men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag börjar med några bilder ur mitt nu och så påbörjar jag samtidigt ett inlägg om aluminiumdetox. Så blir det en bra fortsättning.

Kramar till er!

imageMin frukost i skrivande stund. Grönt energite med honung och havremjölk, glutenfritt bröd med majonäs, avokado och örtsalt och en liten hög med kosttillskott. Idag blev det multivitamin, b-vitaminkomplex, kalcium, D-vitamin och ett gäng chlorellatabletter.imageMitt hjärta svämmar över varje dag av den här lille människan. Han är en sån glädjespridare så jag har aldrig varit med om maken. Allt han gör gör han med en stark vilja, ett enormt frihetsbehov och glimten i ögat.imageJack o JackMitt hjärta svämmade också över lite mer än vanligt på skolavslutningen. Min storkille fick lågstadiets stipendie för att vara en fin kompis! Varje år sedan han började i skolan har jag stått med gråten i halsen när de delar ut just det stipendiet, dels för att jag tycker att det är så himla fint att skolan har ett stipendie som främjar just det, och dels för att jag alltid blir rörd av att se de där små människorna som går upp på scenen när jag tänker på att de har förstått det! Att det enda som räknas är hur man behandlar sig själv och andra. Det finns så många vuxna som ännu inte förstår det. Det finns ingen utmärkelse i världen som kan slå denna! Min storkille var så glad och stolt att han stod och hoppade på scen. Det blev dessutom ännu bättre av att bästa kompisen Jack (japp, de heter Jack båda två) också fick stipendie, för sin arbetsinsats.


2 comments on “Mitt i nuet

  1. Melie on

    Tror inte du förstår lyckan i att se att du uppdaterat din blogg. Man blir såååå varm och glad av dina inlägg så de tåls alltid att vänta på. Kram

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]