Mias Familjeblogg

Att överlista kräksjukan

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke på hur många som våndas över och drabbas av det där otrevliga kräkandet varenda vinter så känns det högst prioriterat att dela med sig när man har fina tips på hur man slipper undan. Dessutom har Folkhälsomyndigheten just gått ut med information om att de vill vaccinera alla barn mot rotaviruset. Och det känns ju onödigt när man kan ta kontroll själv istället.

Flera olika virus kan ge kräkningar, illamående och diarré

Först lite bakgrund. Det finns ju flera varianter av virus och bakterier som resulterar i illamående och kräkning. Det vi kallar vinterkräksjuka orsakas av en virusgrupp som heter Calici, som man inte kan bilda någon långvarig immunitet emot och som man alltså kan smittas av om och om igen. Inkubationstiden är kort, 1/2 - 2 dygn, och det krävs bara att man utsätts för oerhört små mängder virus för att bli smittad.

Sedan finns det även rotavirus som ger det vi kallar magsjuka. Rotaviruset har lite längre inkubationstid än vinterkräksjuka och det tar mellan 2-4 dygn innan symptomen uppträder från det att man utsatts för smitta. Rotaviruset finns också i flera olika varianter och genomgången sjukdom ger inte fullständig immunitet även om förloppet brukas förmildras lite om man råkar på det igen.

Utöver Calici- och Rotavirus så finns det ju sedan även en uppsjö av bakterier som man kan få i sig via dålig mat som kan orsaka matförgiftning med magsjukeliknande symptom. Oavsett form så är det ju ändå precis lika otrevligt när det slår till och säsongen känns längre och längre för varje år. Men misströsta inte. Det finns sätt att överlista dem allihop!

Magsjuka i familjen

Senast vi drabbades av någon form av kräksjuka i den här familjen var några veckor innan jul, innan dess var det några år sedan. Men eftersom det går kräksjuka på dagis och i skolor varenda år så har vi garanterat utsatts för smitta fler gånger än så. För några år sedan var det ett barn som kräktes rakt över mellansonen på dagis, men han klarade sig och blev inte sjuk. Den här gången var det dock minstingen som började kräkas en fredagkväll, efter en vecka då hela dagisgruppen varit hemma sjuk. Det var väl helt enkelt för mycket virus i cirkulation för hans kropp att stå emot.

Han kräktes tre-fyra gånger från kvällen inpå tidig natt och både jag och mannen utsattes för mängder med smitta. Mannen torkade kräk och jag fick det på mig, höll i en nerkräkt minsting och låg med honom andandes en decimeter från munnen hela natten. Men ingen av oss blev dåliga, inte heller de större killarna.

Akuta åtgärder

Att min man inte blev dålig är inte något mirakel i sig. Bättre immunförsvar får man leta efter plus att han aldrig har haft kräksjuka i hela sitt liv. (Vi tror att han besitter den magiska genen, ni vet den som gör att man inte reagerar på smittan.) Men att jag och de stora killarna inte blev dåliga får ändå räknas som en seger. (Minstingen stoppade ändå lillkillens tandborste i munnen samma dygn han blev sjuk...) För jag körde hela min arsenal för att vi skulle slippa. Här är vad jag gjorde:

  • Till en början, allt det där självklara som att tvätta allt nedsölat i 90 grader och hålla koll på vad den sjuke använder i form av handdukar o lakan o kläder och att använda separata badrum etc. (Men eftersom det den här gången handlade om vår minsting, som ju mer än någonsin behövde oss allra närmst när måendet var som sämst där mitt i natten, så hjälpte ju det föga när han låg där med sitt nedsölade, långa, ursköljda hår och borrade in sig i min famn resten av natten. Då är det ju bara att släppa alla smittotankar och trösta och klappa och snusa honom i håret precis som vanligt.)
  • Jag drack ca 1/2-1 dl kolloidalt silver utspätt i lika mycket vatten på stående fot precis när det värsta kräkandet och torkandet var över. Vid magsjuka behöver silvret nå ända fram till tarmen, som är det primära slagfältet, och det åstadkommer man genom att svälja det med en större mängd vatten. Sedan drack jag 1-2 msk kolloidalt silver blandat i några munnar vatten med jämna mellanrum resten av natten (lite sporadiskt när jag vaknade till). Jag gav även silvervatten till minstingen direkt, men fick bara i honom en mindre mängd, ungefär en matsked.
  • Jag renade luften i det rum där det kräkts med en ozonrenare direkt där på natten. Jag har en mindre variant jag har köpt från Ozonproffsen, för 1190kr. Jag satte den på luftrening i ca tio minuter på maxeffekt med dörren stängd.
  • Jag drack också ca två deciliter vatten som jag hade tillfört ozon till i tio minuter på maxeffekt. Ozon är grymt! Jag får nog skriva ett separat inlägg om varför ozon fungerar både som vatten- och luftrening och som syresättare, virus- och bakteriedödare i kroppen. Tills dess, lita på mig eller läs på själva. Finns många bra sajter på engelska. Googla exempelvis på 'ozone therapy' och gå på din intuition. Känn efter vilken information som du resonerar med.
  • På morgonen efter renade jag även vårt sovrum med ozonrenaren, tio minuter max effekt, och vädrade ur ordentligt en stund efteråt för att slippa ozonlukten.
  • I ca 1-2 dygn efteråt fortsatte vi att dricka ozonvatten. Jag drack ca 2dl morgon och kväll.
  • I ca 1-2 dygn efteråt fortsatte vi med små, sporadiska doser av kolloidalt silver, jag och barnen.
  • I ca 1-2 dygn efteråt var vi noga med att ta vår probiotika, jag och barnen. Till minstingen, som inte sväljer kapslar, klipper jag upp kapseln och blandar ut i vätska.

Låt mig presentera kräksjukedödare nummer 1. Ozongeneratorn!

Låt mig presentera kräksjukedödare nummer 2. Kolloidalt silver!

Låt mig presentera kräksjukedödare nummer 3. Probiotika! Neurozyms probiotika är den absolut bästa på marknaden, men den är dyr och beställs från Norge. Det är dock värt pengarna om man har en skadad tarm, autism- eller ADHD-problematik. Annars finns det många andra bra produkter på marknaden också.

Förebyggande åtgärder

Ja, det behöver faktiskt inte vara svårare än så. Ingen mer blev sjuk och jag har inte planerat att någonsin igen behöva torka kräk i någon större mängd här hemma. I väntan på nästa smittovåg att få testa sin arsenal på, så finns det ju dock en del förebyggande arbete att satsa på för att bli mer motståndskraftig av egen kraft. De två viktigaste kommer här:

  • Ett starkt immunförsvar. Låt barnen äta multivitamin, probiotika och omega-3 samt ge dem små doser av kolloidalt silver blandat med vatten i de värsta smittotiderna. När jag hade ett sämre och mer nedgånget immunförsvar för några år sedan så var jag mer mottaglig och utsatt för illamående av all sort! Det gällde åksjuka, sjösjuka, tankeillamående (att må illa när man tänker på något äckligt eller när man äter något man inte riktigt tycker om), illamående vid sjukdom osv. Jag är helt övertygad om att illamående är ett tecken på att kroppen är överbelastad av inflammation och toxiner och att man redan då är mer mottaglig för kräksjuka än annars. Exempelvis kan vissa personer kräkas av vissa typer av förkylningsvirus medan andra personer bara upplever det som en vanlig förkylning, helt utan illamående. Steg ett för att förebygga och lindra sjukdom är därför alltid att avgifta kroppen och stärka immunförsvaret.
  • Jobba med sin mentala bild av kräksjuka. Inom kvantfysik och i den spirituella sfären så talar man om att 'det man sänder ut är det man attraherar', alltså att vi alla hela tiden sänder ifrån oss energi i form av ljus som vibrerar på olika frekvenser. Lika söker lika, så de frekvenser du sänder ut attraherar i sin tur händelser, personer och energier av samma frekvens. Om man applicerar det på kräksjuketänket ovan så är jag övertygad om att den som går och oroar sig, våndas, äcklas, pratar om och lägger all sin energi på att undvika kräksjukan faktiskt tyvärr också attraherar den lättare. Så en relativt enkel mental övning skulle kunna vara att så snart tankar om kräksjuka dyker upp, istället för att göda tankar såsom oro och rädsla, försöka välja tankar där man känner sig stark och motståndskraftig och ser sig själv och sin familj gå rakt igenom smitthärdarna helt oberörda och komma ut starka och friska på andra sidan. Jag och min man har samma inställning till kräksjuka och vi har aldrig ställt in något pga risk för smitta (när det är vi som är de som blir utsatta för smitta. Vi utsätter inte andra för smitta utan att låta dem ta beslut själva, men eftersom vi har varit sjuka så få gånger har det inte hänt att vi har behövt ställa in något vad jag minns.) Vi väljer helt enkelt att se oss som en familj som inte blir kräksjuka och vi väljer att inte anpassa oss därefter heller. Jag tror att det hjälper. Eller jag vet att det hjälper. Tänk vad mycket lättare det är att acceptera att tanken styr åt andra hållet, att känslor och tankar kan ge oss fysiska symptom eller göra oss sjuka; det börjar klia i hårbotten när vi hör att det går löss på skolan, vi får huvudvärk när vi känner oss stressade, eller vi hör om äldre människor som dör i hjärtesorg bara dagar efter att deras livskamrat lämnat dem efter att ha varit fullt friska i hela sitt liv. Klart att tanken kan hjälpa oss att göra kroppen mer motståndskraftig också.

Okej, det var mina bästa tips i kräksjuketider. Jag önskar er alla ett friskt och hälsosamt 2017!


2 comments on “Att överlista kräksjukan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Nu hittar ni mig på VibreraMera.se

Blogginlägg

Åh, den här karamellen har jag sugit på länge. Men nu är det dags. Ni vet hur allting har en början och ett slut? Det här är precis en sådan punkt i mitt liv. En punkt som samtidigt markerar en början och ett slut. Början. Jag har äntligen lanserat min alldeles egen hälsosajt – vibreramera.se! […]

Det är här vi är

Det är här vi är

Blogginlägg

Jag har haft några märkliga dagar. Känt mig svag, känt mig stark, skrattat och gråtit. Känt en enorm frihet i att prioritera den riktiga världen, utanför de skrivna orden, där dagarna har fyllts med disk, lekplatshäng, smoothies och meditation.   Så mycket ilska Min mailkorg har svämmat över av ilska. Jag har fått veta att […]

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Jag pratar vaccinationer i radio P1

Blogginlägg

Idag svarade jag på några frågor kring mässling och att avstå vaccinationer i Sveriges radio P1, StudioEtt. Lyssna gärna på det! Klippet hittar du här och mässlingsdiskussionen börjar 1.07.00 in i klippet. Mitt tidigare inlägg om vaccinationer hittar du här.

Tio sätt att höja dina vibrationer

Tio sätt att höja dina vibrationer

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Allt är vibrerande energi Vi alla är energi. Varje tanke, varje känsla, och varje liten del av oss är energi som vibrerar i olika frekvenser, frekvenser som är mätbara. Om frekvenserna är låga så är vibrationerna långsamma. Om de […]

Att överlista kräksjukan

Att överlista kräksjukan

familjeliv

Av alla hundratals inlägg som snurrar runt i huvudet och skulle vilja se ljuset här på bloggen så befinner jag mig som vanligt mitt i verkligheten och tvingas prioritera. Och det inlägg som fick högst prioritet den här gången handlar om kräksjuka. Eller snarare hur man kan lura kräksjukan och slippa den. För med tanke […]

Min önskelista i jul

Min önskelista i jul

Blogginlägg

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo! Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel. Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som […]

När saker faller på plats

När saker faller på plats

familjeliv

Livet händer Nu är jag där igen. Jag har så mycket att säga och berätta och skriva att jag inte får ur mig någonting alls. Det är för att livet händer. Hela tiden. Varje dag. Livet i en familj med tre barn händer bannemej precis hela tiden. Och ändå är jag så lugn. Prioriteten är […]

Giftfria mensskydd

Giftfria mensskydd

Blogginlägg

Uppdaterat inlägg OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)! —————————————————————————————————- Det här blir ett inlägg som är riktat framför allt till menstruerande kvinnor, men även om du inte kan identifiera dig som en sådan så kanske du ändå kan få lite inspiration att lotsa vidare till någon i din […]

Näringsrik snabbmat

Näringsrik snabbmat

Blogginlägg

Nu när jag driver egen verksamhet så spenderar jag mina dagar här hemma i huset för det mesta. Det är här jag skriver, redigerar, mailar och planerar. Mycket tid hemma betyder också många luncher hemma och de flesta dagar vill jag att lunchen ska gå snabbt att få på bordet. Jag är en person som […]

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Tio sätt att förbättra sin hälsa – del 1

Blogginlägg

Det finns så otroligt mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa dramatiskt. Oftast är det inte de nya vanorna som är vare sig dyrare, mer tidskrävande eller svårare på något sätt, utan det är vår inställning till förändringen som är problemet. Gamla vanor som sitter i huvudet är de allra svåraste att göra […]