Mias Familjeblogg

Leverrening – bästa sättet att boosta din hälsa

Uppdaterade instruktioner

OBS! En uppdaterad version av det här inlägget finns att läsa här (vibreramera.se)!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jodåminsann. Då har jag genomfört mitt livs tredje leverrening! Låt mig berätta.

Ett givet löfte

En tid innan jag blev gravid upptäckte jag Hulda Clark och hennes böcker och kurer. Jag föll som en fura och började direkt med leverreningen eftersom den ger bäst resultat för hälsan på kortast möjliga insats. Jag hann med två omgångar innan graviditeten, men de gav så stor effekt att jag lovade mig själv att köra alla Huldas kurer i rätt ordning när bebisen väl var ute. Nu när Sander äter mycket mat och inte ammar lika mycket längre så kände jag därför att det var okej att köra igen och denna gången helt efter protokollet.

Hulda Clark

För den som inte känner till Hulda Clark så kan man börja med att läsa hennes något kontroversiella bok The cure for all diseases. Den handlar dock till stor del om parasiter och om man inte vill ge sig in i parasitträsket (jag skriver så därför att det är en rätt tuff mental insikt att ta till sig att vi alla är mer eller mindre infesterade av parasiter) så kan man ge sig själv en mjukstart och bara googla på Hulda Clark och liver cleanse, eller helt enkelt lita på mig och köra efter instruktionerna nedan.

Gallstenar

Teorin bakom just leverreningskuren är att vi alla har gallstenar i stor olika utsträckning. Stenarna finns både i vår lever och i vår gallblåsa. De uppstår alltså inte helt magiskt hux flux i gallblåsan utan de bildas under lång tid i håligheter i levern på oss. När levern producerar galla, som via gallgångarna förs ner i gallblåsan, så förs dessa stenar med. Och där de blir liggande. Ju fler de blir desto sämre blir trycket när gallblåsan pressar ut gallan och stenarna får svårare och svårare att lämna kroppen. Om de en dag blir tillräckligt stora eller många eller fastnar i någon av gallgångarna, så kan man få akuta besvär i form av kraftig smärta. Vid en operation är det då gallblåsan som ryker. Tyvärr är det ingen permanent lösning att operera bort gallblåsan eftersom stenarna kommer fortsätta bildas i levern, utan det är bara en åtgärd som ger tillfällig lättnad och offrar ett organ som hade kunnat repa sig med ganska enkla medel.

Leverrening - en effektiv kur

Leverkuren är en kur som bygger på att vi med hjälp av våra naturliga fysiologiska funktioner kan trigga levern och gallblåsan att göra sig av med dessa stenar helt utan kirurgi. Metoden är väldigt omtvistad i debattforum, men av de som har testat den så är det få som tvivlar på att teorin stämmer. När man dessutom har upplevt fördelarna av en avlastad lever och gallblåsa så blir man lite lätt beroende av kuren.

Levverreningen är alltså en av de mest effektiva kurer man kan göra för att förbättra sin hälsa. Man kan bli av med mycket besvär redan efter en enda kur (såsom allergier, eksem och matsmältningsproblem), men bäst effekt får man om man gör kuren några gånger om året. Den går att göra med eller utan gallblåsa och det gör inte alls ont, inte ens när stora stenar kommer ut. I värsta fall kan man må lite illa, men oftast är det helt odramatiskt.

Så går det till

Kuren går ut på att man genom att äta väldigt fettsnålt under en förmiddag låter så mycket galla som möjligt samlas i gallblåsan så att det bildas ett övertryck. Samtidigt dricker man epsomsalt (magnesiumsulfat) som har en avslappnande och laxerande effekt. När trycket i gallblåsan är högt dricker man sedan en oljeblandning som får gallblåsan att reagera kraftigt och stenarna pressas då ut ur gallblåsan av trycket. Eftersom gallblåsan är förbunden med tunntarmen lämnar stenarna kroppen med avföringen.

Kuren tar bara ett dygn från start till klart och man behöver väldigt få ingredienser. Den dagen man börjar kuren kan man fungera alldeles som vanligt och vara iväg hemifrån osv. Man bör dock inte träna och utsätta kroppen för extra påfrestningar och man behöver ställa in sig på att gå och lägga sig klockan tio prick. Dagen efter får man förvänta sig diarré under förmiddagen och det är egentligen då man är som mest bunden till att hålla sig i närheten av en toalett. (För mig som är föräldraledig blev därför en torsdag-fredag ett perfekt val. Om man jobbar vanliga kontorsveckor så verkar ju fredag-lördag vara ett bättre alternativ.)

Instruktioner till Hulda Clark's leverrening

Här kommer en lite förenklad variant av kuren. Instruktionerna till den riktiga kuren finns att läsa här, men jag har alltid gjort den som jag beskriver nedan.

Se till att ha olivolja, epsomsalt och grapefrukt hemma. Det är egentligen allt du behöver (och tar kål på skeptikernas argument om att någon ska tjäna en massa pengar på att du gör en leverrening.)

Dag 1:

Fm. Ät en lätt frukost och en lätt lunch, främst baserad på kolhydrater. Lite protein är ok, men undvik fett. Frukt, sallad, gröt eller müsli funkar alldeles utmärkt.

14.00 Ät och drick inget efter denna tidpunkt. Blanda iordning 7,5 dl vatten och 4 msk epsomsalt som du ställer i kylen.

18.00 Drick 1,5-2 dl av lösningen. (Bläk, men nu har du redan gjort en tredjedel av jobbet.)

20.00 Drick 1,5-2 dl av lösningen. (Dubbelbläk! Du befinner dig nu enligt mig på det värsta stället i hela kuren. Hungrig och med en vidrig smak i munnen, magen full av vatten. Håll ut! Snart känns det bättre.)

21.45 Blanda ihop 1,5 dl olivolja med 2 dl färskpressad grapefrukt och skaka ihop blandningen kraftigt. Gör dig iordning för sängen.

22.00 Drick oljeblandningen. (Halleluja! Att olja och grapefrukt kan smaka så gudomligt gott!) Lägg dig direkt på rygg eller på höger sida i sängen och ligg alldeles stilla i minst tjugo minuter. Det är nu stenarna pressas ut ur gallblåsan och om du är känslig kan du nästan känna hur stenarna ploppar ur, utan att det gör det minsta ont. Sov nu så gott det går.

Dag 2:

6-7. Försök pina i dig 1,5-2 dl av epsomlösningen igen. Detta för att få en laxerande effekt. Om du kan och vill kan du göra samma sak igen kl 8, men själv struntar jag alltid i det. Försök sedan somna om och håll dig i närheten av toaletten. Stenarna kommer troligtvis inte första gångerna du går, utan efter några timmar.

10. Nu borde det börja komma stenar om du har några. Stenarna flyter på ytan och är grå, bruna, gröna eller rödaktiga. Kan komma fem eller hundrafem. De varierar alltså i både antal, storlek och färg. Fascineras och spola.

12. Nu kan du börja äta som vanligt igen. Ta det lite varligt i början bara. Magen bör vara som vanligt under eftermiddagen igen. Heja dig! Du har just gjort din kropp en fantastisk tjänst!

Fler kurer

Om man är intresserad av fler sådana reningskurer så har Hulda beskrivit ett gäng andra.

  • Mag- och tarmkur
  • Parasitkur
  • Njurrening

 

De finns alla beskrivna i detalj här. Tänk på att alla kurer går att köpa som färdiga kit och att du inte behöver införskaffa alla örterna separat.

Resultat i form av mer energi

Hulda själv rekommenderar att man börjar med en parasitkur, följt av en njurreningskur för att få bästa möjliga resultat av leverreningen. (Jag ska ge mig på att beskriva parasitkuren också i ett inlägg så småningom) De första två första gångerna jag gjorde leverreningen gjorde jag dem utan att ha gjort någon parasitkur innan och jag fick ändå bra resultat. Men denna gången har jag just avslutat en 18-dagars parasitkur som jag gjorde samtidigt som en njurrening. Alltså var det en ganska internt vältrimmad kropp som jag satte i arbete i helgen. Och jodå, resultatet blev stenar denna gången också. Inte i närheten av den mängd som kom ut första gången jag gjorde kuren, men ändock stenar. Värt att säga är att det varierar hur mycket sten du får ut från kur till kur. Du kan till exempel få ut stenar under en kur fastän du inte fick ut några stenar gången innan, vilket tar kål på skeptikernas argument om att det är olivoljan tillsammans med bittersalt som på något sätt skulle forma sig till stenar.

Även om du är skeptisk eller lite skraj så är detta något du bara måste prova. För egen del så vet jag i alla fall att jag hellre har stenarna nedspolade i toaletten än inne i min kropp. Och energin man får efter kuren går inte att ta miste på. Lycka till!


Besök av både gamla och nya vänner

En del av att få barn är alla härliga besök som kommer med det. Alla vill träffa bebisen och plötsligt går man igenom hela bekantskapskretsen inom loppet av några veckor, medan bebisen fortfarande är sådär bebisliten som folk (i alla fall många) gillar mest.

Häromdagen hade jag en av mina äldsta vänner på besök. Jag hade utlovat lunch, men eftersom Sander gjorde anspråk på mig mestadels av tiden, fick jag laga lunchen på distans, med min vän som köksredskap. (Det är väl det alla matprogram på tv bygger på nu för tiden - att gästerna lagar sin egen mat?) Det gick såklart alldeles utmärkt och jag hade dessutom varit så klok att jag hade planerat en superenkel lunch. Ugnsbakad lax med en potatissallad (potatis, avokado, rödlök och haricot verte) och en grönsallad (ruccola och spenat).

Idag hade jag en av mina nyaste vänner över på fika och vi svirade ihop den här underbart goda somriga glassen. Den är helt enkelt fabulöst god som efterrätt eller till fika och den går dessutom supersnabbt att göra om man exempelvis har en bebis på armen när man plötsligt blir sugen på något gott.

Något som var gemensamt för båda besöken var (utöver babbel och alldeles för lite tid) att Sander fick fler fantastiskt fina presenter. Det märks att folk gillar att handla bebisgrejor.imageMan vet att man har fått present av rutinerade småbarnsföräldrar när man får en outfit i en stor storlek! En storlek som tas fram när alla andra presentkläder är urvuxna.imageFin färg och form från Färg & Form Sweden.

Annars har vi haft två dagar med en lite ledsnare bebis än vad vi är vana vid. Men så är han ju precis fem veckor fyllda och det är ungefär då som magen börjar komma igång ordentligt. Igår blev det ingen sammanhållen sovpaus (som inte var på mig) på mer än tio minuter, så jag hann inte med någon yoga. På kvällen när alla tre barnen hade somnat blev det dock en och en halv timmes egen vuxentid, men då fick yogan stryka på foten för...tystnad och trumvirvel... det första epsombadet sedan jag var gravid! (epsomsalt = bittersalt = magnesiumsulfat = muskelavslappnande)

Det var helt fantastiskt skönt att lägga sig i ett varmt bad igen! Nacke och axlar, som är stela av all amning i märkliga positioner, mjukades upp på direkten och nattens sömn var gudomlig! Jag vaknade upp mjuk som en docka imorse. Och på dagens yogapass, som jag alltså lyckades få till, så märktes det att kroppen var lite mjukare igen. Det finns alltså hopp om att stelheten återigen kommer lämna denna kropp.imageFint ljus som föll på yogamattan, som för att säga 'Komsi, komsi. Var har du varit?' imageJag vill bli mjuk och stark! Nu! Tålamod, vad är det?imageDagens efter-yoga-fika.


Foglossning och flat back

Alltså, jag tror att jag har gett mig själv foglossning. Fram tills igår hade jag inga fysiska känningar alls av min graviditet och därför har jag inte haft anledning att tänka på att röra mig 'gravidergonomiskt' korrekt... Och just igår kände jag mig stark, full av vårenergi. Så jag var ute och fixade i trädgården och gjorde det inte så väldans smarta - jag bar en astung långstege (ni vet en sån där som man kan fälla upp typ till molnen) runt huset för att klättra upp i träden och klippa lite. Den är rätt tung och jag gissar att snedbelastningen på bäckenet var av toppkvalitét. Efter det har jag i alla fall haft en rätt uppenbar smärta i ländryggen. Nu kan jag ju inte vara säker på att det är foglossning jag känner för jag har inte haft det under tidigare graviditeter. Men efter lite googlande har jag tyvärr kunnat konstatera att det onda sitter på rätt ställe för att vara den högra av de bakre fogarna.

Idag har jag försökt lösa problemet med en långpromenad i solen. När det inte hjälpte tog jag till ett vrållångt, varmt bad i epsomsalt (=magnesiumsulfat = muskelavslappnande) och det hjälpte faktiskt lite. Men det som tveklöst har bäst effekt är den här yoga-posen. Flat back! (Bild lånad från yoga.prevention.com)

flat back

Jag tar hjälp av en trappa som jag 'ställer' händerna på för att kunna stå länge. Och ja, så där har jag stått och svankat och hjälpt mig själv i omgångar idag. Håll tummarna för att det känns lite bättre imorgon. Annars funderar jag på att bära stegen runt huset igen, fast på andra sidan kroppen. Och kanske gå andra hållet. Det borde ju återställa balansen.


BodyBalance och bittersalt

När det är riktigt vintrigt utanför dörren och kylan har krupit ända in i märgen (för att man sitter på ett kontor med dragiga fönster och utsätts för istid en stor andel timmar om dagen) så kommer här mitt recept för nyupprättad kroppsvärme och avslappnade köldspända käkar och axlar:

  • Ett styck BodyBalance-pass med långärmad träningströja
  • Ett styck långbad i hett vatten uppblandat med 2-3dl magnesiumsulfat. (Beställs ofta som bittersalt eller Epsomsalt. På nätet.)

 
Försök frysa (eller hålla dig vaken) efter det om du kan!