Mias Familjeblogg

Håll dig långt ifrån det här giftet och få din hälsa tillbaka

Ni som har läst den här bloggen en längre tid vet att jag inte läser mainstream media, inte ser på nyheter och inte har facebook längre. Att hålla mig ifrån alla de medierna gör mig till en lyckligare, friskare och mer upplyst människa. Att jag inte läser nyheter där många andra fortfarande gör det betyder varken att jag inte är intresserad av omvärlden eller att jag inte läser, för det gör jag. Jag läser nyheter varje dag. Massor. Jämt. Jag läser på alternativa nyhetssajter som jag resonerar med, om hur jag håller mig frisk, om nya upptäckter, om politik, om världen, om vårt universum, om mitt spirituella jag, om sådant som gör mig glad, om sådant som gör mig ledsen. Jag vet mer nu än jag någonsin vetat förut och jag vet saker som jag aldrig hade kunnat lära mig med den begränsade världsbild som mainstream media erbjuder.

Vi alla måste börja ifrågasätta vad fasen det är tidningarna rapporterar! När jag nu någon gång i månaden går tillbaka till någon av de klassiska nyhetstidningarna för att kolla vad som skrivs så blir jag både chockad och bedrövad. Det känns som reklam i blinkande neon skriven av professionellt manipulativa marionetter med genomskinliga syften – att hålla dig som läser rädd! Rädd för att leva ditt liv. Rädd för att tro på dig själv. Rädd för att titta bakom kulisserna. Rädd för att resa. Rädd för din granne. Varför detta enorma intresse av att rapportera alla snaskiga detaljer kring ett fruktansvärt mord någonstans i Sverige och samtidigt inte skriva någonting alls om att nya hälsorön får tusentals svenskar att må bättre varje dag? Varför inte rapportera en enda av alla de fantastiska berättelser om människor som blivit friska av att sluta med socker eller gluten eller mjölk? Varför inte rapportera att det i andra delar av världen har lanserats nya metoder till att skapa fri energi? Det är helt galet!

Så min uppmaning för dagen blir att börja ta dig ut på nya äventyr på nätet. Våga sluta klicka in dig på gamla sensationslystna gulröda nyhetssajter av gammal vana. Det är dags att vi börjar tänka själva. Och att du är här visar att du gör just det.