Mias Familjeblogg

Världens bästa vagn

I helgen har vi dammat av vår Urban Jungle barnvagn som fortfarande står på sin plats i förrådet. Den har hängt med i inte mindre än sju (snart åtta) år och jag skulle nog kalla den ett av mina absolut bästa inköp genom tiderna. Jag vet inte varför, men jag fastnade direkt för just den modellen och köpte den oanvänd på Blocket för 7000 kr någon månad innan min storkille föddes. Sedan dess har jag älskat vagnen och under ungefär fem års tid, fram tills lillkillen var tre-fyra år, användes den otroligt flitigt.

Urban_Jungle

Här som liggvagn för små bebisar.

Det som är så grymt med vagnen är att den fungerar både i stadsmiljö och i terräng! Den har tre stora däck (med luft i), ställbart handtag, är liten, lätt och nätt utan att vara trång, man kan svänga den 360 grader med ett enda finger utan ansträngning samtidigt som den helt utan besvär tar sig igenom lerpölar och snömodd och över stenar och grästuvor. Många är de gånger då mammor jag har haft sällskap med antingen har fått grenar eller stenar i sina pyttesmå framhjul på sin chica stadsvagnar och kört fast i relativt små snöhögar, eller har fått använda hela sin kroppstyngd för att svänga runt sina enorma chabrak till vagnar inne i butiker, runt gatuhörn och över stenar. Med min Urban har jag dock känt mig otroligt mobil - överallt och alltid. Rulltrappor, små affärer, stigar i skogen, tåg, bussar – inget har hindrat mig.Urban-Jungle-svart_bigHär som sittvagn när barnet blir lite större.

Med ovan i åtanke kan ni alltså nog förstå hur otroligt nöjd jag är, både med att vi har kvar vagnen och med att jag ska få använda den igen! Nu när jag misstänker att jag vill börja löpträna med bebisen i vagn också så känns det ju som ödet att jag för sju år sedan valde en vagn som har sin kanske bästa potential just vid löpning med bebis – ett Nya Zeeländskt underverk till löparvagn lyckades jag köpa trots att jag då inte hade en tanke på just löpträning.

Hur som, vagnen behövde rustas upp till tipp topp skick igen och därför skruvades alla skruvar fast lite extra hårt igen (=stabil vagn), tre nya däck beställdes (från England för sammanlagt <400 spänn) och har nu monterats vilket förhoppningsvis gör att den går lika mjukt och stabilt några år till och jag lagade klädseln för underredet på ett ställe som var trasigt. Nu är vagnen som ny med den enda skavanken att det svarta tyget är solblekt på sina ställen. Men det kan jag leva med!

imageDe här härliga, supermjuka filtarna i ekologisk bomull som jag köpte i NY ska bebisen få gosa med i sin (som) nya, fräsiga vagn.