Mias Familjeblogg

Min önskelista i jul

Det är så himla mycket jag önskar mig av tomten i år. Vi får se vad det blir, men jag väntar med spänning. Här kommer min önskelista. Håll tillgodo!

  • Snö. Det här känns som en low-hanging-fruit. Bara lite snö räcker. Och några minusgrader. Och en stjärnklar himmel.
  • Mjölkfri risgrynsgröt. Som jag längtar redan. Den som har hängt med här i bloggen vet att gröten har hamnat på vift de senaste två jularna, så jag hoppas på i år. Jag köpte till och med Kung Markattas grötris idag, så kanske blir detta något jag skaffar mig själv innan jul.
  • Gott julgodis utan socker, gluten och mjölk. Jag har redan flera recept på spaning. Inte minst det här. I år vill jag hinna julfixa och julbaka och ta mig igenom julen utan att känna mig tvungen att smaka några skumtomtar. Jag känner mig fixig nog.
  • Bebisgos. Det finns en nykommen bebis i närmsta familjen. Hur tur har jag?
  • En gran. Förra året fick vi prioritera bort gran på grund av en ettåring som inte riktigt kunde låta någonting vara. I år hoppas jag att vi kan ha en fin granluktande gran med fina ljus i som får lov att sprida sin härliga energi i vårt hus i flera veckor!
  • Skratt. Mängder med skratt. Och spel. Och att få träffa mina gamla vänner. Och kanske faster. Och eld i spisen. Och en promenad till havet.

image


Önskelista

På söndag fyller jag år. Varje år får jag frågan från familjen om önskelista. Varje år svarar jag att jag inte har någon, säger att jag ska fundera lite och försöker sedan komma på något i sista stund. Turligt nog för mig är de väldigt kompetenta på att själva komma på bra saker. I år tänkte jag förekomma mig själv och alla andra. (Tre dagar innan är väl inte i sista stund?) Således presenterar jag här högaktningsfullt en önskelista full av godbitar, mycket som jag har hittat i fina ekobutiker runt om på nätet.

Kategori 1: Sånt med riktigt mycket kärlek i

imageTeckningar och/eller pärlplattor från barnen. Det finns inget bättre än när barnen kommer hem och har gjort något bara till mig. Så har de suttit där under dagen när jag är någon helt annanstans och tänkt på att göra mig glad och gjort sitt allra bästa för att få till rätt färger, rätt streck och rätt motiv. Det är barns kärlek det. (Alltså det hade ju varit sjukt kul med en pärlplatta från mannen också, men det hade nog snarare klassat in i ‘oväntad humor’-kategorin.)

Kategori 2: Sånt som jag själv är på väg att köpa varje gång jag ser det

En ekologisk urproffsig yogamatta.

Ett par nya Merrells. Eller två.

21602066-origpic-a2a349Smoothiesugrör i glas. Typ ett sånt här lyxigt med fodral eller ett gäng såna här.

21182563-origpic-7f22d5Såna här fantastiska serviser i bambufiber från Biobu.

19527601-origpic-5af15aGiftfria matlådor från U-konserve så att jag kan slänga alla våra gamla plastburkar.

catalogueImageEkologiska, sköna lakan, typ de här fina från Åhléns. Jag kan också definitivt se mig och bebisen gosa ner oss i de här i jersey (mjukaste t-shirt tyget!) för långa, sköna sovstunder i höst. (Jag är inte ironisk. Jag förväntar mig långa, sköna sovstunder i höst.)

401031

En vetegräspress. Typ den här Z-star från Tribest. Och lite färdiggroddat vetegräs. Eller förresten sånt vetegräs som helt magiskt odlar sig själv och alltid är redo att skördas.

 

Kategori 3: Sånt som är för dyrt men som man kan sukta lite efter

Vattenrenare

En vattenrenare: den här från Renee Voltaire är en sådan jag knappt vågar säga att jag önskar mig, men är den inte vrålfin så säg? Men med tanke på att tomten kom med det här underverket utan att det ens stod på min uttalade önskelista (jag hade inte ens tänkt in den i kategorin julklappar, den stod mer i kategorin ‘investeringar som kanske blir av när man råkar ha 6000 kr över någon dag’) så har nu en ordentlig vattenrenare kvalat upp på delad förstaplats i denna kategorin.

carafe-c80144363325234c4bb08709d3a00351

En nättare variant som dock inte finns på den svenska marknaden än är den här ljuvliga från Soma.

På andra halvan av förstaplatsen i den här kategorin står en ny telefon. Min iphone4 har varit med länge nu och håller på att ge upp. Jag använder den dagligen framför allt som kamera, musikmaskin och till mess (dock inte till väckarklocka. Den kommer inte innanför min sovrumsdörr). En uppdaterad variant hade ju helt klart suttit väldigt fint. Men jag gissar att telefoner ska användas tills de fysiskt går sönder. Jag kanske får passa på att tappa den nu lagom innan helgen… (Jag tappade den faktiskt igår, men den rackaren håller för vad som helst just bara därför.)

Så där, det var ju inte så svårt…