Mias Familjeblogg

Tvångsvaccinering av våra barn

Ja, det kan tyvärr bli verklighet här i Sverige inom en snar framtid om vi inte agerar och säger ifrån. Sofia Arkelsten (M) lämnade den 1:a oktober 2015 in en motion till riksdagen om tvångsvaccinering av våra barn och motionen ska hanteras nu under våren 2016. Debatten i media är obefintlig och de som försöker kommunicera en saklig och professionell motreaktion blir censurerade av stora tidningar som DN.

Följande artikel låg publicerad på DN debatt i några timmar innan den plockades bort, gissningsvis av någon med makt och andra intressen:
Våra barn ska inte tvångsvaccineras

Artikeln är skriven av fem otroligt kompetenta personer, varav en är medicinsk forskare, och borde tas på största allvar av alla som är seriösa och opartiska i vaccinfrågan. Att en lag håller på att stiftas för tvångsvaccinering får mig att kallsvettas och jag undrar när vi svenska medborgare blev så flata att vi gav ifrån oss modet och rätten att våga ta egna beslut om våra egna kroppar? Att låta staten ta beslut om vad de ska spruta in i ditt nyfödda barns kropp? Varningsklockor någon? (Oavsett var man står i frågan om just vaccinationer så borde det här beslutet skapa rysningar hos vem som helst som tycker sig äga rätten till sin egen kropp!)

Här kan du läsa mer om lagförslaget och skriva på emot förslaget. Agera gärna omedelbart. Våren 2016 närmar sig med stormsteg.

30 studier som kopplar samman vaccin och autism
För den som vill läsa vidare om ämnet kommer här några tips från mig:

 • En av författarna till artikeln som plockades bort från DN, Linda Karlström, har själv ett vaccinskadat barn och driver en sajt som heter vaccin.me. Det är en av mina bästa svenska källor för vaccininformation.
 • Andra bra svenska sajter som publicerar vaccinrelaterade artiklar är thenhf.se, newsvoice.se och vaken.se
 • För några veckor sedan publicerade en alternativ nyhetssajt som jag följer en artikel som sammanställer 30 studier som alla visar på ett klart samband mellan vaccin och autism. Artikeln hittar ni här. Ni kan sedan klicka er vidare till var och en av studierna och läsa resultaten själva. (Notera att många vaccinationer säljs under olika namn i olika länder men tillverkas och levereras av samma leverantörer, dvs det är i mångt och mycket samma vacciner som sprutas in i våra barn som det pratas om i artikeln.)

 

Läs mina tidigare inlägg...
Om man inte redan har listat ut var jag själv står i vaccinationsfrågan så kan man läsa mina två tidigare inlägg här: Att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn, del 1 och Att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn, del 2.

Föreläsning den 12 mars
Om man dessutom bor i Skåne och vill veta mer om vaccinationer så håller den fd cancerforskaren Ann-Charlotte Stewart en föreläsning, Friskare utan vaccin, i Åstorp den 12e mars. Ses vi där?


Fantastisk dokumentär om vaccinationer och GMO

Här kommer ett tips på en fantastiskt bra och pedagogisk dokumentär om vaccinationer och GMO. En del saker belyser specifikt läget i USA, men allt som sägs är relevant för oss i Sverige också eftersom vi är på väg åt precis samma håll. Samtidigt som kunskapen (och därmed ifrågasättandet) av både vacciner och GMO ökar här hemma så flyttas hela tiden ribban fram. Genmodifierade äpplen odlas redan på test här i Skåne och 'obligatorisk vaccinering' är ett begrepp som förekommer. Jag vet inte hur ni känner, men jag bestämmer gärna själv över vad som ska hamna i mig och mina barns kroppar.

https://youtu.be/-xEX1Cy5j54

Håll tillgodo och glöm inte att alltid ta informerade beslut som samtidigt resonerar med ditt sunda förnuft och din intuition. Speciellt när det handlar om dig och dina barns hälsa.


Att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn? Del 2

För några veckor sedan skrev jag ett första inlägg om mina tankar kring vaccinering. Här kommer fortsättningen där jag förklarar varför vi väljer att avstå från vaccinationer.

Ett sjukt folk

Barn idag är otroligt sjuka. De har förkylningsastma, eksem och allergier som aldrig förr. Förkylningar, influensor, öroninflammationer och till och med lunginflammationer är vardagsmat för de flesta barnfamiljer. Våra immunförsvar verkar fullständigt ha kapitulerat. Vad beror det på? Kost och leverne är solklart en del av det. Och att vi medicinerar mot allt och inget. Men det finns även stora (och små), oberoende undersökningar som antyder att det finns ett samband mellan vaccinationer och sämre immunförsvar. Att vaccinerade barn är sjukare än icke-vaccinerade barn. Däremot finns det inga vetenskapliga belägg för att det skulle vara så.

Men innan man avfärdar sådana sammanställningar som ovetenskapliga tycker jag det är sunt att betänka följande.

Statistiken ljuger

Vi alla vet om det. Att statistiken ljuger. Att du kan vända på data tills det synbart visar det du vill. Vi får inte vara så naiva att vi tror att det inte gäller vetenskapliga studier (=stora statistiksamlingar). Korrekt utförda vetenskapliga studier är svindyra. Vetenskapliga studier har alltså alltid en finansiär. Finansiären har ofta kommersiella intressen. Alltså kommer studier ofta bekräfta det som finansiären vill bevisa. Och är forskningsområdet inte av kommersiellt intresse för att lösningen är omöjlig att patentera (typ att vitlök motverkar cancercellers spridning eller att kollodialt silver effektivt dödar ebolaviruset) så är det alltså sannolikt att det ännu inte är bevisat i någon vetenskaplig studie. Och om stora vetenskapliga studier är allt vi kan ta till oss så blir vi, allmänheten, ganska lättmanipulerade.

Så vad gäller vaccinationer, ställ er själva frågan: vilket av de stora läkemedelsbolagen skulle vilja finansiera en studie som syftar till att hitta eventuella kopplingar till biverkningar av vaccinationer? Och vem annars skulle ha resurser eller tillgång till data för att göra det?

Killen med narkolepsi som jag berättade om i tidigare inlägg, har aldrig fått ett erkännande att hans narkolepsi är en biverkning av tamiflu-vaccinationen fastän det är så uppenbart. Varför? För att företaget som producerar vaccinet har friskrivit sig från ansvar i de fall där biverkningar uppstår senare än x månader efter injektion. Men att inse problemen, att söka hjälp, att få en utredning och att få en diagnos tog i detta fall några månader för lång tid. Alltså är kopplingen mellan hans narkolepsi och tamiflu-vaccinet statistiskt osynlig. Men diagnosen är där. Och problemen. Liknande historier är inte alls ovanliga. Googla, så ser ni tvärtom att det finns mängder. Och det gäller alla olika typer av vaccin, inte bara Tamiflu. I många fall kan det vara än svårare att koppla långsamt kommande problem tillbaka till en viss vaccination, även om man som förälder ofta vet när problemen började. Jag tror alltså att antalet biverkningar som erkänns vara kopplade till vaccinationer är långt färre än det verkliga antalet.

Ofta blir också personer som kopplar sina eller sina barns besvär till en viss vaccination ifrågasatta. De får höra att samband inte är bevisade. Att de som föräldrar inte är utbildade läkare och alltså inte har rätt att ställa diagnoser på sina egna barn på det sättet. Men jag tycker att det är farligt att frånta allmänheten bilden om individens och gemenemans sunda förnuft. Alltså att fördumma oss själva på det sättet. Det är som att påstå att det skulle finnas en elit som vet mer än andra. Som på riktigt sitter på sanningen och förstår hur det är eftersom de förstår regelverket för studier och för vetenskap. (Jag är själv akademiker btw så det är inte så att jag har något emot utbildning och vetenskap i allmänhet.) Men det gör det inte. Den inbillade eliten består nämligen också bara av människor. Av vanliga mammor och pappor som har sina anledningar till att agera som de gör. Och de personerna är i lika stor utsträckning som andra drabbade av cancer och andra sjukdomar som anses vara sådant som bara drabbar oss som en blixt från klar himmel. Så de besitter uppenbarligen ingen magisk kunskap som vi andra inte har tillgång till.

Om vi tittar på alla sjukdomar och alla hälsorelaterade problem som finns i världen så är det bara en bråkdel som vetenskapligt är länkade till en direkt orsak. Vårt sunda förnuft måste alltså gripa in och få oss att förstå att orsakerna till alla dessa sjukdomar finns mitt ibland oss. I hur vi lever och i vad vi stoppar i våra kroppar. Oavsett om det finns bevisat i vetenskapligt korrekta studier eller inte. Och att det återigen är ekonomiska intressen som styr. I vems ekonomiska intresse ligger det att bevisa att Pelles och Annas immunbristsjukdomar egentligen är skador de fått från åratal av fel kost, vaccinationer och kemikalieexponering?

Polio i Indien

Låt oss ta polio som ett konkret exempel. Indien har nyligen strukits från WHOs lista av högriskländer för polio i och med det sista registrerade fallet av polio 2011. Det kan vi ju alla komma överens om låter strålande, eller hur? Vad som inte pratas lika högt om är att det efter vaccinationsprogrammet i Indien har uppstått en ny sjukdom, NPAFP, som dödar och paralyserar i bra mycket högre grad än polio gör och vars förekomst är direkt relaterad till antalet doser av oralt poliovaccin som har getts. En sjukdom har ersatts av en annan. Osynligt i poliostatistiken.

Vi tror oss liksom överlista naturen, vi oskadliggör virus och sprutar in dem rätt in i blodet, förbi flera kritiska steg i vårt eget naturliga immunförsvar. Vad vi då får är en inte alltigenom garanterad immunitet. Plus virus som ibland lever vidare, muterar, skapar nya virus och skapar ett utbrott. Hängde ni med? Virus från vaccinet kan alltså skapa ett utbrott av sjukdomen den var tänkt att utrota. Som de vaccinerade inte är immuna mot. Och i vissa fall, som i Indien, skapar viruset en helt ny form av sjukdom.

Flockimmuniteten då?

Om man tror på ovanstående resonemang så faller tankarna om flockimmunitet (att ditt vaccinerade barn skyddar mitt ovaccinerade barn genom att hindra smittspridning) platt. Om man tror att vaccinationer både ger upphov till nya typer av sjukdomar och samtidigt bidrar till försvagat immunförsvar och därigenom sämre allmänhälsa, då är det lätt att se en negativ spiral framför sig där vi måste vaccinera oss mot fler och fler sjukdomar för att våra kroppar inte kan försvara sig längre. Om man dessutom tror att vacciner inte bidrar till ett fullständigt skydd mot sjukdomen de är tänkta att skydda mot, ja då blir helt plötsligt mitt ovaccinerade barns starka immunförsvar gruppens starkaste skydd mot att virus får fäste ibland oss. Ser ni ironin i det?

Ska vi göra oss sjuka och svaga och sedan vaccinera oss mot alla potentiella sjukdomar, eller ska vi göra oss friska och starka så att vi kan bekämpa dem på riktigt?

Att förebygga sjukdom

Jag tror att nyckeln till hälsa ligger i att boosta vårt immunförsvar. Att stärka kroppen till att själv kunna bemöta inkräktare och fiender, så som det var tänkt från början.

Så, oavsett om du väljer att vaccinera eller inte vaccinera ditt barn, bygg ett starkt immunförsvar för er båda genom att:

 1. Detoxa kroppen redan innan graviditeten
  1. Kostomläggning (Ren, ekologisk och naturlig mat fri från framför allt gluten och socker. Öka på omega-3. Minska på omega-6.)
  2. Kosttillskott som stöttar avgiftning (MSM, chlorella, spirulina)
  3. Kosttillskott som stöttar näringsupptag (omega-3, probiotika, q10, multivitamin, magnesium)
  4. Reningskurer som stärker kroppens egna avgiftningsfunktioner (leverrening, tarmsköljning)
  5. Rensa ur hemmet från onödiga kemikalier (hudvård, hårvård, matlagning, leksaker, städ, tvätt, textilier)
 2. Äta sunt genom graviditeten
 3. Amma i den mån det är möjligt
 4. Undvik gluten, mjölk och socker i barnets kost (dvs "vanlig" välling, ersättning, gröt mm)
 5. Undvika mediciner till barnet i största möjliga mån (dvs alvedon, ipren, hostmedicin etc.)

 

Med Sander har jag gjort allt ovanstående och jag planerar att fortsätta efter bästa förmåga. Därför litar jag på hans immunförsvar och hans kropps förmåga att själv vara det bästa försvaret mot sjukdom. Så som naturen så finurligt har tänkt ut det. Jag hoppas att mitt sunda förnuft leder oss rätt.

De som säger nej är mer pålästa

På tisdag har jag tid för vaccination. Eller icke-vaccination som det alltså blir. Jag tror besöket blir lite jobbigt så jag stålsätter mig mentalt. BVC-sköterskan och barnläkaren var onekligen triggade av vår diskussion kring att avstå från vaccinationer sist nämligen. De hade haft den förut. Och de tog en väldigt tydlig ståndpunkt i att göra det klart för mig att det var fel beslut. Under diskussionen förklarade jag att det inte är något hastigt taget beslut från vår sida utan att det är ett noga övervägt beslut som vi har ägnat mängder med tid åt att sätta oss in i. Hon sa då att det brukar vara så. De som tackar nej brukar vara väldigt pålästa och ha lagt ner mycket tid på sitt beslut. Jag tror att hon kom på sig själv när hon sa det, för hon gav mig genom den infon ett kvitto på att min känsla var befogad. Om aktiva, intresserade, pålästa föräldrar kommer fram till samma sak som jag - då vågar jag än mer lita på att mitt eget resonemang håller.

Summering

I det stora hela tror jag att:

 • Vaccinationer ger bra mycket fler biverkningar och följdsjukdomar än vad som erkänns eller vad som kan härledas
 • Vetenskapliga studier inte utgör hela sanningen, främst på grund av ekonomiska intressen
 • Den statistiska minskningen av antalet fall av exempelvis mässling snarare är länkad till bättre levnadsförhållanden (dvs bättre kost och hygien) än till vaccinationsprogrammet
 • Vaccinet inte nödvändigtvis garanterar immunitet mot sjukdomen de sägs skydda mot och i sig kan orsaka utbrott
 • Ett starkt immunförsvar är bästa skyddet mot sjukdom, vilket inte gynnas av frekventa vaccinationer

 

Jag vill dock understryka, att om du tar beslutet att inte vaccinera ditt barn på samma grunder som ovanstående resonemang, då är du också skyldig att göra allt du kan för att styrka ditt barns immunförsvar naturligt. Det är du som ger förutsättningarna för ditt barn. Glöm inte det!

Läs vidare

En jättebra artikel som publicerades här på Kurera för några år sedan om den vanligaste kritiken mot vaccinationer hittar du här. Och här är en klok text om individuella förutsättningar som du behöver överväga när du tar ditt beslut.

Här hittar du två sidor med läsvärd information om vaccinationer, en för och en emot. Använd det för att bilda dig din egen uppfattning.

En klok barnläkares ord som förespråkar vaccinationer

Ett vaccin-kritiskt forum skapat av föräldrar till vaccinskadade barn


Att vaccinera eller inte vaccinera sitt barn? Del 1

Vaccinationer. Det är ett hett ämne som diskuteras allt flitigare och det är ett område där två tydliga läger har tagit form - ett för och ett mot. Ni är flera som har frågat mig hur jag ser på detta och jag kommer därför i två inlägg delge mina högst ovetenskapliga, men väl genomarbetade tankar, reflektioner och summeringar i ämnet.

En insikt - beslutet är mitt

När jag vaccinerade mina storkillar funderade jag aldrig på om det var rätt eller fel. Det var liksom så självklart att jag inte ens reflekterade över att det var vårt val, vårt beslut att ta och inte någon icke-persons beslut, som BVC, staten eller socialstyrelsen. Så vi gav dem lydigt spruta efter spruta och levde lyckliga i tron om att vi nu hade försäkrat dem från både sjukdom och död.

När diskussionen blossade upp kring svininfluensan för några år sedan blev jag liksom så många andra skrämd av bilden som målades upp av ond, bråd död. En liten spruta i armen verkade vara en oförskämt enkel lösning på problemet. Om det är något jag verkligen ångrar som mamma idag så är det att jag lät mina friska, starka barn få den där sprutan i korridoren nere på vårdcentralen. Men så hade jag vid det tillfället inget som helst förtroende för mitt eget immunförsvar. Och därmed inte heller för någon annans (läs mina barns).

För något år sedan kom jag så i kontakt med pappan till en vaccinskadad kille som har drabbats av narkolepsi efter tamiflu-sprutan. Hans berättelser fick mig för första gången att börja reflektera över vad det är vi gör när vi vaccinerar våra barn. Han måste idag och för all framtid leva med att det beslut han tog för sitt barn nu gör att hans kille väljer att inte längre skratta för att undvika katapleksi, en tillfällig muskelslapphet som får honom att ramla ihop och som får kompisarna i skolan att fnissa av osäkerhet. Det ger mig rysningar varje gång jag tänker på det.

En till insikt - ekonomiska intressen styr

Jag har liksom många andra alltid haft en enorm tilltro till vår vårdapparat. Jag tror det blir så i ett samhälle där vi lär oss att allt är någon annans ansvar. Min hälsa är sjukvårdens, matbutikernas, politikernas, livsmedelsverkets, systembolagets eller snabbmatkedjornas ansvar. Allt annat är mitt eget. Till och med vad jag väljer att stoppa i min egen mun verkar idag vara någon annans ansvar. Men jag har liksom aldrig haft anledning att ifrågasätta den delen av vårt samhälle. Förrän jag för några år sedan gjorde den kostomläggning som så dramatiskt förändrade mitt mående, mitt immunförsvar, mitt psyke och min fysik och insåg att det är jag själv som sitter på makten över min och mina barns hälsa.

Med den insikten är det idag mycket jag undrar över. Som hur vården inte kan jobba mer med bristsymptom, intoleranser och kostomläggningar? Hur statens alla inrättningar som ska vara till för individens bästa, ostört tillåts springa storföretagens ärenden? Av dig. Och av mig. Hur kan vi inte förstå att det är det vi stoppar i våra munnar som formar vårt fysiska jag? Som påverkar varenda cell i våra kroppar och som får oss att antingen bli friska eller sjuka? Och det är då man på riktigt börjar förstå att det mesta i den här världen, som exempelvis vad jag stoppar i min mun, fullständigt styrs av ekonomiska intressen. Inte av omsorg, av välvilja eller av en rosenskimrande förhoppning om att förändra världen till en bättre och sundare tillvaro för våra barn. Nej, av ekonomiska intressen. Om vi inte själva tar tillbaka den makten och tar vårt ansvar.

Ett medvetet beslut

Med det sagt, tillbaka till vaccinationer. Om man inser och som jag, tror på det ovan, måste man radera sin tilltro till de riktlinjer som ges och själv bilda sig en uppfattning om vad som är bra för mig, mitt barn och samhället i stort. Därför har jag ägnat hundratals timmar de senaste månaderna åt att läsa. Bloggar, forum, artiklar, studier, informationssidor. Och jag har läst båda sidors argumentation. Reflekterat och diskuterat. Och jag har kommit fram till följande:

Man ska inte vaccinera på grund av okunskap eller rädsla för sjukdom och död. Man ska inte heller inte vaccinera av rädsla för biverkningar, skador eller död. För vi kan aldrig styra över vad som komma skall. Oavsett vad procentsatser och riskanalyser säger så kan det vara du eller ditt barn som blir det där undantaget. Nej, vi måste ta medvetna och upplysta beslut baserat på det vi själva tror på och står för innerst inne. För då kan vi leva med oss själva och se varandra i ögonen den dagen det inte blir som vi hade tänkt. Så ditt beslut är ditt och ingen annan kan eller bör ta det åt dig. Du måste läsa på, undersöka, fundera och bedöma själv. Och respektera andras beslut och åsikter. För alla har vi våra anledningar att göra som vi gör.

Vi har tagit beslutet att inte vaccinera Sander och att avbryta vaccinationsprogrammet för storkillarna. I nästa inlägg förklarar jag varför.