Mias Familjeblogg

Hemmafix

Att komma hem efter att man varit bortrest är alltid en speciell känsla. Hur bra man än har haft det så är det skönt att komma hem och landa i vardagen igen. (Och i sin egen säng.) Denna gången blev kontrasten stor. Vi lämnade ett riktigt vinterlandskap igår och vaknade upp till våren idag. Barnen sprang ut och lekte och frågade frågor som:

- Kan vi ha sandaler på oss?

- Måste vi ha jacka?

- När ska vi öppna poolen?

Lite lätt vårrusiga alltså. Jag minns själv känslan från när jag var liten och den första dagen på våren kom när man fick gå ut i typ väst istället för jacka, eller när cykeln, twistbandet och hopprepet kom fram. Det var härligt!

Både jag och mannen körde vidare på fjällen-energin och tog oss till gymmet i omgångar imorse. Jag körde några minuter på löpband för att få upp puls och värme och stretchade sen ut mina stela skid- och bilåkarmuskler i ett efterlängtat BodyBalance-pass. Magen har onekligen vuxit under veckan som gått och den var liksom i vägen flera gånger under passet. Gissar att det bara är att vänja sig. När jag kom hem kunde jag inte motstå ett varmt såpabad i badkaret och känner mig nu nästan mjuk i kroppen igen.

Annars är det en riktig fixardag idag. Det packas upp, tvättas, handlas och lagas mat. Snart kommer en vän över på fika och tjejsnack och om jag har riktig tur tar hon med sig en soffa hem härifrån som ska säljas, så att jag slipper lägga ut den på Blocket. Håll tummarna.


Laddar om och packar om

Då är jag hemma igen. Efter två långa jobbdagar, många timmars resande och kompromisser med både mat och sömn kände jag mig sliten igår kväll när jag kom hem. Men med mig hem hade jag ju också den härliga resekänslan och nyväckta vårkänslor. I Basel var det grönt! Bladen hade börjat slå ut, gräset var grönt och vi såg till och med uteserveringar där folk satt och lapade sol, visserligen i sina jackor, men ändå. Våren är på väg mot Sverige!

image

Kolla! Europa börjar bli grönt!

image

En öppen uteservering!

image

Lång kvällspromenad längs Rhen.

image

Både hotellfrukost och senare även lunch med lite kompromisser. Men man måste ju äta. Om ni undrar så är min kompromiss i det här fallet brödet (gluten), fruktjuicen (sockret), vindruvorna (får lätt ont i magen av icke-ekologiska vindruvor) och salamin (überprocessat griskött). Jag låter ju sjukt kinkig hör jag, men frukosten var helt ok näringsmässigt. Och väldigt god!

image

Underbar flygutsikt över Alperna i skymningsljus. Det är en otrolig frihetskänsla att flyga med vackra vyer. Under lugna förhållanden måste jag tillägga...

Men innan jag önskar hit våren för mycket ska det ju åkas skidor i riktig vinter! Efter resetröttheten har jag nu laddat om som vanligt med Epsombad, många timmars sömn och en redig frukost med härligt grann-sällskap. Energin är återställd och nu blir det två dagars jobb och ett intensivt packande däremellan. Förhoppningsvis ska jag hinna baka/fixa/laga lite smaskigheter att ta med också men vi får se vad tiden tillåter.

image

Alltså jag badade själv, men jag var så sjukt sugen på smoothie så det fick bli två glas. Mango, banan, chiafrön, lite olja (Udo's choice), ris- och mandelmjölk blev det denna gången.


Känner ni dem? Vårkänslorna!

Jag visste det! Våren är på väg! I alla fall här nere i södern. Jag tog en promenad i eftermiddagssolen. Eftermiddagssolen! Den har typ legat i ide sedan tidig november. Jag nästan spricker lite. Vintern har varit alldeles för mörk och snölös denna gången.

image

Kolla in ljuset!

image

Om man tänker bort snön ser det nästan ut som en sommarhage...

Hoppet har återvänt - det kanske lurar en vår bortom denna vinter också trots allt. Nu är jag så redo för tre dagars intensivt workshopande som jag kan bli.