Annons
Annons

Frökex, hemgjord lemon curd och te!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
29 september, 2012
En tallrik med frökex

Är lite matt ännu efter några dagars envis feber och tillhörande förkylning. Går på Kan Jang och Colizin för halsen. Känner mig bättre, men har tappat energi.
Igår somnade jag på soffan på eftermiddagen. Det är inte alls likt mig. Tog ett varmt örtbad med eucalyptusolja på kvällen, och det kändes uppfriskande för förkylningen. Härligt!

Hoppade över middagen igår kväll, för jag var inte alls hungrig eller inspererad att göra mat till mig själv. Min dotter hade ändå ätit middag hos en kompis. Senare på kvällen blev jag lite sugen på te. Har köpt åkerfräken-te vilket inte smakar så jätte gott tycker jag, men det hjälper jätte bra mot hosta. Jag tänker inte säga vad jag tycker det luktar. Till det åt jag kex som jag bakade häromdagen, på frön och kokosfett, med mycket extra ost och hemgjord Lemon Curd.Super Gott!

I dag blir det kvalitetstid med yngsta dottern. Bio besök på Heron City om hon får bestämma. Och det får hon.

Annons
En tallrik med frökex
Frökex

Frökex:
0.75 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett
2 1/2 dl kokt vatten
1/2 tsk himalayasalt

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vatten och häll därefter ner kokosfettet så det smälter.
Rör ihop vatten med kokosfett i fröblandningen.
Sprid genast ut smeten till en tunn kaka på ett bakplåtspapper.

Grädda 45 minuter på 150 grader. Ta ut kakan och markera bitar med en kniv.

Stäng av ugnen och låt kakan eftergräddas i ca 30 minuter. Låt svalna och bryt kexen i bitar.

Lemon Curd på mitt vis:
1 1/2 dl mandel
1 1/2 dl cashewnötter
1 1/2 dl agavesirap
rivet skal av 1 citron
1 1/4 dl färskpressad citronsaft
1/2 krm salt

Mixa allt till en jämn kräm

 

Annons
Annons