Annons
Annons

Änglafluff, morotskaka och topping i Houston!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
13 oktober, 2012
Änglafluff, morotskaka och topping i Houston!

Nu i helgen är det sång som står på agendan. Sång och coaching av The Master him self: Mr Doug Harrington, hela lördagen lång. Det ska bli kul. Vi sjunger en hel dag, så jag har gjort en god sallad att ta med till lunch. Till fikat tar jag med mig en bit av kakan jag gjorde i går Egentligen hade jag inte tänkt göra någon kaka, men i förrgår kväll gjorde jag en så himelskt god glass. Jag fick receptet av min fina vän Veronica. Hon kallar den änglafluff, och jag måste hålla med henne. Den är änglalik och ”fluffig” i smaken. Cheesekake utan digestivekex kan man säga. När jag smakade på glassmeten, påminde det lite om morotskaka. Det var väl den syrliga smaken. Morotskakan blev otroligt saftig och god! Jag bakade den på mandelmjöl och använde Sukrin Melis istället för socker.

Foto: Mia Hagenmalm

Veronicas ”Änglafluff”eller: Cheesecace utan kex

200 g philadelphiaost

Annons

2 dl sukrin melis
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
3 äggulor
3 dl vispgrädde.

Gör så här:

Blanda osten med sukrin melis och vaniljsocker. Vispa grädden i en egen skål. Vänd ner äggulorna ett i taget i ostsmeten. Rör om väl. Blanda ner grädde och häll ner i en form och frys i minst 4 timmar. Jag serverade den med bär. Mums!

Morotskaka med mandelmjöl:

4 ägg
1 1/2 dl sukrin melis
3 dl mandelmjöl
2 msk agavesirap
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 dl riven morot
50 g smält smör
1 dl kokosolja utan smak

Smält smöret och häll ner kokosfettet så att det får smälta i smöret
Vispa sukrin melis och ägg fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en annan skål innan du blandar det med äggsmeten. Häll sist ner fettet och rör om och häll i en väl smörad form. Du kan använda sesamfrön i formen istället för ströbröd.
Grädda längst ner i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Servera med glassen eller gör en krämig topping.

Krämig Cheesetopping: (Topping kom mig osökt att tänka på Houston! Internt skämt!)
200 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
3 dl Sukrin Melis
1/2 tsk ekologisk vaniljpulver
rivet skal av 1 väl tvättad citron

Vispa alla ingredienserna till en krämig smet och bre den över kakan. Riv gärna lite morot smått till dekorering.

Foto: Mia Hagenmalm

 

 

Annons
Annons