Annons
Annons

Kladdkaka med lakrits utan vetemjöl och socker

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
28 oktober, 2012
Kladdkaka med lakrits utan vetemjöl och socker
Foto: Mia Hagenmalm

I går bytte vi till vinterdäck, Skönt att det är gjort. Det har varit ett underbart soligt väder i helgen, men kallt. Känns att det är halt på vägarna nu. Har varit ledig i helgen och det var jätte skönt. Synd att dagarna går så fort bara.
I morgon börjar en ny vecka, och nu börjar vi sjunga Stjärnjul, äntligen! Ska bli så roligt.

Jag har inhandlat ekologiskt lakritspulver från Kung Markatta, och i dag var jag så sugen på att testa att baka med det.
Lakrits är jätte gott tycker jag. Och så är det nyttigt i sin ursprungliga form. En antioxidant som innehåller bra med B-vitaminer, kan lugna magen, dämpa hosta och är leverrenande. Dessutom kan den motverka karies. Så det känns bra att använda i bakning,

Annons

 

Testar här en lakritskladdkaka!

50 g kokosfett
150 g smör
100 g 70% choklad
4 ägg
1 dl grädde
2 dl mandelmjöl
1 dl sukrin
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vanilljpulver
3 1/2 msk lakritspulver

Smält smöret i en kastrull och lägg i kokosfett och chokladen, så det får smälta i smöret och tillsätt därefter grädde.
Vispa ägg och sukrin pösigt. Blanda alla torra ingredienser väl i en annan skål.
Blanda alla ingredienser och häll ner i en smörad springform.
Grädda ca 10-15 min i 200 grader. Servera den kall, så smakerna får sätta sig, gärna med vispad grädde.

Annons
Annons