Riktig mat & hälsa

Rep, storm och Hallon & Lakritssmoothie till frukost!

I går kväll hade vi vårt första stjärnjulrep! Det är så fantastiskt roligt, och jag kände lyckokänslorna bubbla i mig redan när jag närmade mig Årsta Teater där vi skulle repa. Underbart! Det här blir fantastiskt bra!

Anna-Lena dirigerar

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Men oj vad det stormade i natt! Har vaknat flera gånger när vinden tagit tag i huset och fått rutorna att skaka.Har aldrig hört en vind ryta förut, men det gjorde den i natt.  Tänkte på de i USA som blev/blir drabbade av monsterstormen.  Här blåste det visst 20 sekundmeter och där 40! Hemskt!
Har sovit jätte dåligt. Vaknade klockan 4 och kunde inte somna om. Klockan halv sex gick jag därför upp och gjorde frukost. Jag skyller min dåliga sömn på fullmånen.

Blev helt såld på att testa nya recept med lakrits, så här kommer ett recept
på en smarrig smoothie med hallon och lakrits som jag gjorde i morse..
Tänkte att smakerna av ingredienserna bara måste gifta sig. Och det gjorde de.
Var försiktig med lakritspulvret bara, så det inte blir för mycket av det goda. 🙂 Mumsigt!

2 portioner:

1 dl naturell yoghurt
2 dl vatten
2,5 dl frusna hallon
1 tsk sukrin
1 tsk vaniljpulver
ca 1 1/2 krm lakritspulver, eller mer om du gillar lakrits.

Mixa alla ingredienser i en mixer. Strö över lakritspulver
Toppa med gojibär och några hallon.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]