Annons
Annons

Amerikanska Cookies utan vetemjöl och socker.

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
23 november, 2012
Coocies

I går gick visst inte solen upp på hela dagen i Nynäshamn! Fy vad mörkt och trist det var. Önskar lite solsken och en gnutta pudervit snö som lyser upp det gråa novembermörkret. Eller! Jag längtar egentligen inte alls efter snö. Bara efter ljus och sol. Fast det är ju mysigt med snö till jul. Bara man slipper skrapa rutor och borsta bort snö från bilen.

I helgen blir det gig för Rönninge Show Chorus i Hågelbyparken i Tumba, där det ska vara julmarknad lördag och söndag. Kommer själv att medverka på söndag. Det ska bli skoj. Och så får man ju lite julstämning samtidigt, för man hinner kika runt i parken mellan uppträdanden.

Har varit så himla sugen på att göra något med chokladnibs sen jag köpte dem förra veckan.Man kan ju äta de små chokladkulorna som de är vilket är jättegott till kaffet. Och man behöver bara några stycken, sen är man nöjd. Men jag ville testa något riktigt smarrigt som chokladcockies. Testade att byta ut vetemjöl mot mandelmjöl. Jag hade även i russin och hasselnötter, och det funkade faktiskt! Kakorna blev väldigt goda och knapriga. Men nästa gång kommer jag ha i mer russin. Gillar när det är lite mer sötma i kakor. Eller varför inte byta ut russinen mot gojibär? Gott till kaffet i helgen?

Coocies
Foto: Mia Hagenmalm
Annons

 

Chokladcookies med Nibs and Chocolate (ca 15 st)

6 dl mandelmjöl
150 g smör
2,25 dl sukrin melis
4 1/2 dl hasselnötter krossade
0,75 dl nibs and chocolate, grovt krossade
0,75 dl russin, hackade ( Vill du ha lite mer sötma, ta en hel dl).
1 1/2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
0,75 dl kokosmjöl
1 1/2 msk fiberhusk

Foto: Mia Hagenmalm

Gör så här:

Rör ihop alla torra ingredienser ordentligt. Fördela rumsvarmt smör och arbeta in det ordentligt med mjölblandningen. Dela degen i 15 bitar och rulla till kulor och lägg på bakplåtsklädd plåt. Platta till dem lite med handflatan. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 12-14 minuter. Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.
Mina Nibs and Choclate kommer från märket Super Fruits och finns på hälsokostbutiker.

Annons
Annons