Annons
Annons

Snökaos, genrep och pilgrimsmusslor!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
7 december, 2012
Snökaos, genrep och pilgrimsmusslor!

Blev insnöad i förrgår. Vilket väder. Jag kunde absolut inte ta mig in till Stockholm för att repa med Stjärnjul. Det var både frustrerande och kändes inte alls bra. Vi repeterar uppställningar, hur, var vi ska stå, gå och så vidare. Det är jätte viktigt att vara är på plats. Både för sin egen skull och för dem som står brevid. Men igår kom jag iväg. Pust. Och så började det att snöa i Nynäshamn igen på eftermiddagen. JAG VILL INTE HA MER SNÖ NU!

I dag har jag gjort en liten ceviche, som står och väntar i kylskåpet när jag kommer hem efter genrepet. En lite lyxig variant gjord på pilgrimsmusslor. Brukar göra den som förrätt när jag har gäster i vanliga fall, men nu tänker
jag äta två portioner själv. Bara för att jag tycker att det är gott och för att
fira att det är premiär på Stjärnjul i morgon! www.stjarnjul.se. Där kan du
gå in och titta och få lite smakprov på tidigare konserter. Biljetter finns att
köpa på ticnet. dessutom kan du nu tävla på Kurera om två stycken biljetter till Stjärnjul kl 17:30 den 15/12.

Annons

Ceviche gjord på pilgrimsmusslor:

Foto: Mia Hagenmalm

2 portioner:
4 pilgrimsmusslor
1/2 st finhackad scharlottenlök
1/4 röd paprika, finhackade tärningar
1/4 skalad, tunnt skivad gurka
1/4 chilifrukt, finhackad
ca 15 g bladpersilja
1/2 dl olivolja
Rivet skal från 1/2 lime
Saften från 2 lime
0,5 msk flytande honung
0.5 msk hel kummin
salt och svartpeppar
Gör så här:
Skiva musslorna tunt, och pressa över limesaften. Låt stå i kylen och dra ca
10-15 minuter. Limesaften ska täcka musslorna.
Skär paprika i små tärningar, finhacka lök, chili och skiva gurkan tunnt. Ett bra tips är att använda osthyvel så blir skivorna jämna. Blanda allt med musslorna. Riv skalet på en halv, väl tvättad lime. Häll över olivoljan blandat med honung. Salta och peppra.
Fördela på två assietter, eller gör som jag: Ät upp allt själv!

Annons
Annons