Riktig mat & hälsa

Julen är till för alla, men inte alla!

I dag har jag flera gånger blivit påmind om att det
faktiskt finns de som inte uppskattar julen alls lika
mycket som andra. Det finns dem som tycker att julen
är kommersiellt skit, en byteshandel och ett sätt för
butiker att tjäna pengar, och som svär över all julmusik
som spelas överallt. Det är oftast dem som har det
gott, en familj och ett hem att komma hem till.
Sen kommer det till alla de människor som står
med gråten i halsen och önskar att julen inte fanns av
andra skäl. Te x att de inte har någon att fira med.

-Ja hur man än gör så blir det jul i allafall sa en dam till
mig. Jag önskar den var över nu. Jag har ju ingen familj
så....
När hon handlat färdigt önskade hon mig en god jul
och då hade hon inte långt från tårarna. Den blicken
har naglat sig fast på min näthinna i dag.

Sen kom en ung tjej in. Hon var väldigt söt, men solkigt
klädd och hon bar på en stor väska. När hon frågade
om hon fick ta en Kureratidning såg jag att hon tappat
flera tänder i underkäken. - Jag samlar på tidningar,
sa hon. Det blir kallt i natt. Vet du om det finns någon
godisaffär här i närheten? Jag är så hungrig, och jag vet
inte när det blir mat. När hon gick ut genom dörren
vände hon sig om och ropade: God Jul! Vilken jul, tänkte
jag då. Vad får hon för jul? Och hur blir ensamma
damens jul?

Nu ska jag gå hem till min familj. Vi ska äta middag
tillsammans. På julafton har jag mina nära och kära
omkring mig. Jag ska tänka på att uppskatta det mer.
Att inte ta saker och ting så för givet.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]