Riktig mat & hälsa

Lakritsglass med hallon!

Är inne i ett sug av sött just nu. Tur att det finns sötningsersättning när det sätter in, som kan stilla suget! Egentligen är det choklad jag suktar efter, men nu fick det duga med lite glass till kaffet. Har en hel burk med lakritspulver i skåpet, så nu ska här testas både det ena och andra med lakritssmak.

För övrigt är jag lite sur nu. Inte sur så jag är grinig dock! Jag är inte basisk. Ska basa på här med Basika ett basiskt granulatpulver, äta mer råkost, syrade grönsaker osv. Fast det gör jag ju redan. Kanske ta ett bad i bikarbonat? Why not?Varför? Läs mitt tidigare inlägg om bikarbonat.

Dessutom mätte jag mitt antioxidantvärde i helgen. Blev lite besviken för det var väldigt lågt. Jag som äter så bra mat, alltid lagad från grunden, med bra råvaror och frukt och grönt. Nu fick jag svart på vitt att det inte räcker. Precis som jag förespråkar för mina kunder varje dag. Man får inte i sig tillräckligt med vitaminer och antioxidanter genom kosten! Man måste äta kosttillskott för att få i sig det dagliga behovet av mineraler och vitaminer. Ja man lever inte alltid som man lär. Har inte ätit antioxidanter på ett tag så nu blir det Astaxin hela livet. Och Great Earth:s Super Multi Minerals och  Q10!  Ska verkligen boosta mig!

Om man gillar lakrits är den här glassen outstanding! Jag tog egentligen 2 msk lakrits när jag gjorde glassen, men minskar till 1 1/2 i receptet då jag och även min dotter tyckte det blev lite för mycket av det goda. Naturligtvis är det en smaksak, men var försiktig med lakritspulvret.

Lakritsglass med hallon:
5 dl grädde
5 msk sukrin melis
2 msk vaniljpulver
1 1/2 msk lakritspulver
1 msk bakepro
4 äggulor.

Foto: Evelyn Hagenmalm

Foto: Evelyn Hagenmalm

Koka upp grädden tillsammans med alla ingredienser utom äggulorna.
Separera äggulor från vitan och vispa ner det i gräddblandningen. Låt svalna.
Frys i form eller i glassmaskin. Servera med hallon. Mums!!!!!

Bakepro gör att glassen blir mer krämig och inte isig som den kan bli när man fryser i form. Tack Malin för tips!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]