Riktig mat & hälsa

Lakritsglass med hallon!

Är inne i ett sug av sött just nu. Tur att det finns sötningsersättning när det sätter in, som kan stilla suget! Egentligen är det choklad jag suktar efter, men nu fick det duga med lite glass till kaffet. Har en hel burk med lakritspulver i skåpet, så nu ska här testas både det ena och andra med lakritssmak.

För övrigt är jag lite sur nu. Inte sur så jag är grinig dock! Jag är inte basisk. Ska basa på här med Basika ett basiskt granulatpulver, äta mer råkost, syrade grönsaker osv. Fast det gör jag ju redan. Kanske ta ett bad i bikarbonat? Why not?Varför? Läs mitt tidigare inlägg om bikarbonat.

Dessutom mätte jag mitt antioxidantvärde i helgen. Blev lite besviken för det var väldigt lågt. Jag som äter så bra mat, alltid lagad från grunden, med bra råvaror och frukt och grönt. Nu fick jag svart på vitt att det inte räcker. Precis som jag förespråkar för mina kunder varje dag. Man får inte i sig tillräckligt med vitaminer och antioxidanter genom kosten! Man måste äta kosttillskott för att få i sig det dagliga behovet av mineraler och vitaminer. Ja man lever inte alltid som man lär. Har inte ätit antioxidanter på ett tag så nu blir det Astaxin hela livet. Och Great Earth:s Super Multi Minerals och  Q10!  Ska verkligen boosta mig!

Om man gillar lakrits är den här glassen outstanding! Jag tog egentligen 2 msk lakrits när jag gjorde glassen, men minskar till 1 1/2 i receptet då jag och även min dotter tyckte det blev lite för mycket av det goda. Naturligtvis är det en smaksak, men var försiktig med lakritspulvret.

Lakritsglass med hallon:
5 dl grädde
5 msk sukrin melis
2 msk vaniljpulver
1 1/2 msk lakritspulver
1 msk bakepro
4 äggulor.

Foto: Evelyn Hagenmalm

Foto: Evelyn Hagenmalm

Koka upp grädden tillsammans med alla ingredienser utom äggulorna.
Separera äggulor från vitan och vispa ner det i gräddblandningen. Låt svalna.
Frys i form eller i glassmaskin. Servera med hallon. Mums!!!!!

Bakepro gör att glassen blir mer krämig och inte isig som den kan bli när man fryser i form. Tack Malin för tips!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Primörsallad med ärtpesto och tofukorv

Blogginlägg

Ljuvliga sommar! Det är verkligen ljuvligt nu. Jag älskar solen och värmen. Allt blir så mycket lättare, både i vardagen och i sinnet. Hoppas att vädret håller i sig över midsommar. Jag har några lediga dagar att ta vara på. Idag tänkte jag bjuda på en god sallad av härliga primörer och “korv” gjord på […]

Rostad potatissallad med gurkdressing och rökt mandel

Blogginlägg

Midsommarmat Tiden går vansinnigt fort. Om någon dag är det redan midsommar. Jag ska fira midsommar med barn och barnbarn, naturligtvis utomhus och på behörigt avstånd. Vi ska ha knytkalas och jag tänkte eventuellt göra en potatissallad. Beroende på om vi grillar eller inte, så kanske det blir denna. Men annars har jag några i […]

Svenska läkare kan stoppa viruset med zink och probiotika

Blogginlägg

En rad kända läkare,Bland annat Anders Milton, läkare och före detta ordförande och VD för Sveriges läkarförbund, Johan Brun, läkare och före detta medicinsk chef för Pfizer Sverige och Johan de Faire, kemist, Jan Ståhlberg och Per Berglund arbetar just nu med ett preparat som tros lindra symtomen hos covid-19-drabbade patienter och gör att de […]

Lysiner mot virus och bakterier-framtidens antibiotika?

Blogginlägg

Jag såg ett väldigt intressant program på UR-play om antibiotikaresistens och forskning med nya metoder för att kunna  angripa resistenta bakterier. Vi har alla bakterier  både på och inom oss. Bakterier  finns runt omkring oss, och faktiskt i  hela vår miljö. Några av dem gör oss sjuka, men många är också nyttiga bakterier som håller oss […]

Allvarligare fall av covid-19 vid höga pollenhalter?

Blogginlägg

I ett  inlägg i läkartidningen.se debatt, skriver idag Terje Lie, specialistläkare, klinisk fysiologi på Salgrenska universitetssjukhus i Göteborg och Åslög Dahl, fil, dr, biolog och ansvarig för Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, att luftburen pollen har potential att öka antalet dödsfall  för coronavirus och ge allvarligare covid-19-infektion.Man har jämfört data med antalet rapporterade fall av covid-19 dödsfall […]

Alternativ egenvård i blåsväder

Alternativ egenvård i blåsväder

Blogginlägg

Jag har varit  dålig på att blogga ett tag, men nu måste jag! I helgen läste jag  en artikel i Expressen  som gjorde mig ordentligt upprörd. Läs artiklen här Det är inte första gången som Expressen med Anna Bäsén i spetsen ger sig på alternativa hälsoprofiler. Här sågar man en hel bransch vid fotknölarna och kallar […]

Grönsakspatè med örtig sås

Blogginlägg

Jag fortsätter på temat vegetarisk julmat. Den här grönsakspatén i olika lager av grönsaker är supergod tillsammans med en örtig sås och inte alls svår att tillaga. Det är dessutom snyggt med färgglad mat på julbordet. Ocxh bra mycket nyttigare och mer klimatsmart. Ha det bäst! // Mia Grönsakspaté med örtig sås Grön rand: 200 […]

Vegansk kola och Raw Salty Caramel

Blogginlägg

Dagarna går så himla fort nu och jag har nästan bara kvällarna lediga. Just nu är jag riktigt trött när jag kommer hem och jag skjuter gärna upp till morgondagen det jag borde göra ikväll. Men jag ska försöka ta mig samman och göra lite god kola och annat godis till julafton. Denna kola gjord […]

Griljerad Julkålrot

Blogginlägg

Om man vill ha ett vegetariskt alternativ till skinka kan jag varmt rekommendera denna mustiga och goda griljerade kålrot. Egentligen vet jag inte varför man ska försöka kopiera och efterlikna kötträtter med grönsaker, men jag tycker att det är skoj att experimentera. Och så gillar jag kålrot. Och kålrot påminner ju lite om den griljerade […]