Riktig mat & hälsa

Lakritsglass med hallon!

Är inne i ett sug av sött just nu. Tur att det finns sötningsersättning när det sätter in, som kan stilla suget! Egentligen är det choklad jag suktar efter, men nu fick det duga med lite glass till kaffet. Har en hel burk med lakritspulver i skåpet, så nu ska här testas både det ena och andra med lakritssmak.

För övrigt är jag lite sur nu. Inte sur så jag är grinig dock! Jag är inte basisk. Ska basa på här med Basika ett basiskt granulatpulver, äta mer råkost, syrade grönsaker osv. Fast det gör jag ju redan. Kanske ta ett bad i bikarbonat? Why not?Varför? Läs mitt tidigare inlägg om bikarbonat.

Dessutom mätte jag mitt antioxidantvärde i helgen. Blev lite besviken för det var väldigt lågt. Jag som äter så bra mat, alltid lagad från grunden, med bra råvaror och frukt och grönt. Nu fick jag svart på vitt att det inte räcker. Precis som jag förespråkar för mina kunder varje dag. Man får inte i sig tillräckligt med vitaminer och antioxidanter genom kosten! Man måste äta kosttillskott för att få i sig det dagliga behovet av mineraler och vitaminer. Ja man lever inte alltid som man lär. Har inte ätit antioxidanter på ett tag så nu blir det Astaxin hela livet. Och Great Earth:s Super Multi Minerals och  Q10!  Ska verkligen boosta mig!

Om man gillar lakrits är den här glassen outstanding! Jag tog egentligen 2 msk lakrits när jag gjorde glassen, men minskar till 1 1/2 i receptet då jag och även min dotter tyckte det blev lite för mycket av det goda. Naturligtvis är det en smaksak, men var försiktig med lakritspulvret.

Lakritsglass med hallon:
5 dl grädde
5 msk sukrin melis
2 msk vaniljpulver
1 1/2 msk lakritspulver
1 msk bakepro
4 äggulor.

Foto: Evelyn Hagenmalm

Foto: Evelyn Hagenmalm

Koka upp grädden tillsammans med alla ingredienser utom äggulorna.
Separera äggulor från vitan och vispa ner det i gräddblandningen. Låt svalna.
Frys i form eller i glassmaskin. Servera med hallon. Mums!!!!!

Bakepro gör att glassen blir mer krämig och inte isig som den kan bli när man fryser i form. Tack Malin för tips!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]