Riktig mat & hälsa

Marängbakelse utan socker till Alla Hjärtans Dag!

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Alla Hjärtans Dag i morgon! Då vill man ju ha något extra gott! Jag och min dotter gjorde därför små maränghjärtan i kväll,
och skapade en Alla Hjärtans Dag-bakelse! De blev jätte goda! 🙂

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

 

Maräng:

3 stycken äggvitor
1 dl sukrin
1 krm ättikssprit

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 c. Vispa äggvitorna fluffigt i ca 2 minuter. Häll ner sukrine och ättiksspriten. Vispa minst 10 minuter till.
Spritsa marängsmeten på ett bakplåtspapper, Jag använde en pepparkaksform som mall, och fyllde dem med marängsmet. Det blev 12 hjärtan.

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Låt svalna på galler.

 

Fyllning:
200 g frysta eller färska bär
1 dl vispgrädde
1 dl kesella
2 msk sukrin melis
1 1/2  tsk ekologiskt vaniljpulver

Gör så här:
Vispa grädden med sukrin melis och vaniljpulver, ganska hårt. Vänd ner kesella och de tinade bären. Lägg fyllningen mellan marängerna precis innan servering. Annars finns det risk för att marängerna mjuknar.Jag använde 3 maränghjärtan i varje bakelse. Garnera med bär och strö över sukrin melis. Mums!

Ha en trevlig Alla Hjärtans Dag! / Mia 🙂

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Rödbestsfräs med ugnsbakad pumpa

Varför du ska äta D-vitamin och vegetarisk mat

Blogginlägg

Novembermörkret ligger verkligen som en blöt, grå matta över  Sverige just nu och det blir knappt ljust.  Det känns nästan som att det är skymning hela dagarna. Därför tänkte jag påminna om att äta extra D-vitamin eftersom att vitaminet bildas framförallt med hjälp av solen. Och nu under vinterhalvåret i norden har vi inte så […]

Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]