Riktig mat & hälsa

Krämig Chokladglass utan socker

Foto: Mia Hagenmalm

Foto: Mia Hagenmalm

När jag var sjuk förra veckan, var jag så sugen på allt möjligt. Och hungrig.
Jag tror att det berodde på att jag inte orkade åka och handla faktiskt. När man inte har alla ingredienser hemma, blir man sugen på allt möjligt.
Då gjorde jag den här glassen. Och fasiken vad god den blev. Min dotter tyckte dock att den blev för syrlig. Det berodde på att jag blandade i yoghurt och det var av den anledningen att jag inte hade tillräckligt med grädde hemma. Man tager vad man haver, och experimenterar efter det. Det blev iallafall enligt min åsikt ett väldigt lyckat experiment. Kanske något för dig som vill ha något gott att smaska på i soffan framför mello i helgen?

Cremig Chokladglass ala Mia:
3 äggulor
1 dl eko yoghurt, naturell
3 dl eko vispgrädde
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk suktin melis
1 msk bakepro

Gör så här:Vispa kakao och grädden. Vispa äggulor fluffigt tillsammans med sukrin melis i en annan skål. Blanda ner äggen, yoghurt och bakepro i grädden.
Ställ kallt ca 3 timmar. Avnjut!

Trevlig Helg! 🙂 /Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]