Annons
Annons

Avocado-och hallonsmoothie till frukost.

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
23 mars, 2013
Röd Smoothie i vinglas på vitt bord
Röd Smoothie i vinglas på vitt bord
Foto: Mia Hagenmalm

Utanför butiken har de smyckat träden med påskfjädrar och i dag ska jag skylta upp med lite gott inför påsken. Påsken är ju tidig i år, och visst hade det varit skönt om det hade varit LITE varmare ute?Förvisso skiner solen, men nordanvinden är bister och biter innanför jackan. Hoppas att våren gör sin antågan snart och att sommaren blir lång, solig och varm i år. Längtar efter att ligga på klipporna vid havet. Förra sommaren var för kort. Det mesta regna bort, sjunger Tomas Ledin.

Jag tycker att det är mysigt att jobba lördag. Dels får man gå hem tidigt, och har hela eftermiddagen ledig, dels är människor mer glada på sina lediga dagar.

I morse tog jag en promenad innan frukost. Kallt men uppfriskande. Och solen skiner i Nynäshamn i dag. Man känner när man kommer ut från skuggiga platser, i solen att den värmer, trots kylan. Härligt!

Annons

Sen var jag väldigt hungrig. Och sugen på något extra gott. Testade en för mig, ny variant av smoothie till frukost. Pressad apelsin, frysta hallon och avocado. Supergod! Man ska inte vara rädd för att blanda grönt med frukt och bär. Det kan bli hur gott som helst. Detta blev en höjdare! Och nyttig! Bra hjärnfett från avocadon och antioxidanter från apelsin och hallon. Nice!

Avocado- och hallonsmoothie
1 apelsin, saft av
1/2 avocado
1/2 dl frysta hallon
( eventuellt någon droppe agavesirap, om du vill ha den sötare).

Gör så här:
Pressa apelsinen. Kärna ur avocadon och ta ut köttet. Mixa allt! slå upp i glas och njut!

Ha en bra dag! /Mia 🙂

 

Annons
Annons