Annons
Annons

Lite naturligare påskgodis till påsk!

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
27 mars, 2013
Aprikoser doppade i choklad på tårtpapper

I kväll gjorde jag lite naturligt godis till påskäggen. Chokladdoppade pistaschfyllda aprikoser.Väldigt goda! Och nyttiga! 🙂

Här kommer receptet:

Ischokladdoppade pistaschfyllda aprikoser

20 torkade aprikoser

Annons

1 dl pistaschnötter
1 msk sukrin
1 msk vispgrädde
50 g mörk choklad 70%
50 g kokosfett, ekologiskt

Aprikoser doppade i choklad på tårtpapper
Foto: Mia Hagenmalm

Gör så här:
Lägg ut aprikoser på ett bakplåtspapper. Skär en skåra längs aprikosens ena sida så att du får en liten ficka.
Mät upp nötter och mixa dem så att det blir ett fint mjöl.Häll på grädde och sukrin och fortsätt mixa till en
tjock massa. Forma en liten bit av massan till en liten korv, och fyll varje aprikos. Värm kokosfett med choklad
över ett vattenbad. Doppa ena änden av aprikosen i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt. Förvara
i kylskåp.

Annons
Annons