Lite naturligare påskgodis till påsk! | Riktig mat & hälsa
Riktig mat & hälsa

Lite naturligare påskgodis till påsk!

I kväll gjorde jag lite naturligt godis till påskäggen. Chokladdoppade pistaschfyllda aprikoser.Väldigt goda! Och nyttiga! 🙂

Här kommer receptet:

Ischokladdoppade pistaschfyllda aprikoser

20 torkade aprikoser
1 dl pistaschnötter
1 msk sukrin
1 msk vispgrädde
50 g mörk choklad 70%
50 g kokosfett, ekologiskt

Aprikoser doppade i choklad på tårtpapper

Foto: Mia Hagenmalm

Gör så här:
Lägg ut aprikoser på ett bakplåtspapper. Skär en skåra längs aprikosens ena sida så att du får en liten ficka.
Mät upp nötter och mixa dem så att det blir ett fint mjöl.Häll på grädde och sukrin och fortsätt mixa till en
tjock massa. Forma en liten bit av massan till en liten korv, och fyll varje aprikos. Värm kokosfett med choklad
över ett vattenbad. Doppa ena änden av aprikosen i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt. Förvara
i kylskåp.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]