Riktig mat & hälsa

Oftast blir det bra, men ibland blir det negativa vibbar i kaksmeten och då går allt åt skogen!!!!

På mitt arbete har jag satt upp små citat med positivt tänkande på väggarna i fikarummet. Jag VET hur bra positiva tankar påverkar i vardagslivet, på jobbet, och vi kör det även i kören som jag sjunger i. . man mår bra av att tänka positivt!  Ändå glömmer jag ibland!

Har haft för avsikt att göra två olika inlägg hitills denna vecka! Ett med mat och ett med bak. Men båda gick åt skogen.
Maträtten jag lagade föll mig inte alls i smaken, även om kanske någon annan än jag skulle tycka att det smakade bra. Men tycker JAG inte om det själv, kan jag inte heller lägga ut det. Och det tog ca 7 timmar innan rätten var klar.! (Hm!!!)

Baket igår utfördes på ren vilja där jag tvingade mig själv, för jag ska ha gäster i dag. Det kändes som ett helt företag! Eller tvångsmässigt? Varför då? Varför baka när man inte orkar egentligen?(Negativa tankar!)
Jag tycker att det är kul nästan jämt att laga mat och att baka.
Men igår kväll var jag jätte trött. Dessutom hade jag inte tänkt efter före, innan,  VAD jag skulle baka! Fick åka till affären mitt i baket därför att jag inte hade ingredienserna hemma, blev trött och irriterad på mig själv, och det blev Pannkaka av alltihop!!! Grrrr!!! (Negativa vibbar i smeten?)

Jag gör ett nytt försök till helgen, om inte redan ikväll om jag orkar, hinner och har lust!

När jag satte på kaffe i fikarummet i morse såg jag ett av citaten så tydligt:  När du byter ut negativa tankar mot  positiva, kommer du att börja få positiva resultat! Hoppas att det gäller kaksmet också! 🙂

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]