Riktig mat & hälsa

Oftast blir det bra, men ibland blir det negativa vibbar i kaksmeten och då går allt åt skogen!!!!

På mitt arbete har jag satt upp små citat med positivt tänkande på väggarna i fikarummet. Jag VET hur bra positiva tankar påverkar i vardagslivet, på jobbet, och vi kör det även i kören som jag sjunger i. . man mår bra av att tänka positivt!  Ändå glömmer jag ibland!

Har haft för avsikt att göra två olika inlägg hitills denna vecka! Ett med mat och ett med bak. Men båda gick åt skogen.
Maträtten jag lagade föll mig inte alls i smaken, även om kanske någon annan än jag skulle tycka att det smakade bra. Men tycker JAG inte om det själv, kan jag inte heller lägga ut det. Och det tog ca 7 timmar innan rätten var klar.! (Hm!!!)

Baket igår utfördes på ren vilja där jag tvingade mig själv, för jag ska ha gäster i dag. Det kändes som ett helt företag! Eller tvångsmässigt? Varför då? Varför baka när man inte orkar egentligen?(Negativa tankar!)
Jag tycker att det är kul nästan jämt att laga mat och att baka.
Men igår kväll var jag jätte trött. Dessutom hade jag inte tänkt efter före, innan,  VAD jag skulle baka! Fick åka till affären mitt i baket därför att jag inte hade ingredienserna hemma, blev trött och irriterad på mig själv, och det blev Pannkaka av alltihop!!! Grrrr!!! (Negativa vibbar i smeten?)

Jag gör ett nytt försök till helgen, om inte redan ikväll om jag orkar, hinner och har lust!

När jag satte på kaffe i fikarummet i morse såg jag ett av citaten så tydligt:  När du byter ut negativa tankar mot  positiva, kommer du att börja få positiva resultat! Hoppas att det gäller kaksmet också! 🙂

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]

Tacomarinerad kålrot på glutenfritt tortillabröd tillsammans med grönsaker och gucamole

Tacomarinerad kålrot på nygräddad glutenfritt tortillabröd

Blogginlägg

Det är kul och spännande att experimentera i köket. Jag gör allt mer ofta vegetariska/veganska rätter och gärna med råvaror och  grönsaker i säsong för att samtidigt försöka vara klimat- och miljösmart. Snart är jag nog vegetarian/vegan/”rawfoodian” på heltid. 🙂 Kålrot har jag alltid  tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag  […]

Blir cancer mer aggressiv av cellgifter?!

Blogginlägg

-Cellgifter är ett gift! Det dödar inte bara cancerceller. Det Dödar alla celler i kroppen. Hör du hur det låter? CellGIFT! Ja det var inte jag som sa, det var min syster som just då fått veta att hon hade cancer. Hon var så förtvivlad för hon ville inte ta cellgifter, men läkarna hade inte […]

Morotsoppa med apelsin och saffran i en vit djup tallrik

Morotssoppa med apelsin och saffran

Blogginlägg

Så här i vintermörkret och snålblåsten är det mysigt att värma sig med en god soppa till lunch eller middag. Jag älskar soppa och jag brukar äta den med en god sallad. Här ett recept på en riktigt god morot- och apelsinsoppa kryddad med saffran- en smak av julens goda smaker och kryddor. Visste du […]

Glutenfria saffrans- och havrescones på ett fat

Glutenfria havresscones med saffran

Blogginlägg

Vilket trist väder det är idag. Regnet öser ner och det blåser halv storm. Så här till advent vill iallafall jag att vädret ska bidra med lite julfeeling. Det får gärna vara några grader kallt, frost i träden och lite vitt på marken när jag sätter upp adventsstjärnorna i fönstret. Jag fick iallafall lite julkänsla […]

Grösaker i en järngryta

Vegetarisk skördegryta

Blogginlägg

Vilken lång sommar vi haft i år. Det har ju faktiskt nästan varit sommar hela fem månader. Jag som älskar sommaren har verkligen njutit, men när det var som varmast blev det lite jobbigt med den höga luftfuktigheten och nätterna som var så varma att det var svårt att sova. Alla fläktar i hela Sverige […]

Kantarellpaj med äggstanning i en form

Glutenfri kantarell- och Västerbottenpaj

Blogginlägg

Jag har inte varit aktiv här på bloggen på jättelänge. Men jag har inte haft vare sig lust eller ork att göra något inlägg efter att vi miste vår syster i våras. Det har varit för tungt. Men om min sorg skriver jag en annan gång, den dag  jag vill och orkar. Jag vill iallafall […]

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

“Jag älskar dig” och ett hjärta…

Blogginlägg

“Jag älskar dig” och ett hjärta! Ord och en symbol i ett sms som borde göra mig glad, men denna gång stack det till i maggropen och oron tog vid. Kristi Himmelfärds dag var en torsdag i år. Det var en härlig försommardag, solen sken och i Stockholm stod grönskan i full blom och syrenerna […]