Riktig mat & hälsa

Frukostmuffins ala LCHF

Frukostmuffins i randiga muffinsformar på vitt fat

Foto: Mia Hagenmalm

Jag vill gärna variera min frukost, även om den nästan alltid består av ägg, eftersom att jag inte äter bröd. Ägg mättar väldigt bra, och tillsammans med till exempel avocado, tomater en smoothie eller frukt, står man sig ganska länge. Jag brukar variera omelett eller äggröra, för jag tycker det är den godaste varianten av ägg. Sen kan jag förstås lyxa till det med en cocette när jag har tid, eller som i morse, då jag gjorde frukostmuffins på LCHF-vis. Nu kör jag själv inte alls LCHF-diet, men jag tycker att det är kul att det finns så många bra ideèr på hur man kan undvika bröd och socker.

I morse blev det frukostmuffins med bacon och tomater, samt yoguhurt naturell med en tesked Mighty Berries och en halv avocado och tärnad ananas. Smarrig frulle med andra ord!!!

Du kan byta ut bacon och tomater mot någon favorit. Till exempel skinka, kalkon, soltorkade tomater med basilika osv.
Man kan variera mycket!!!

 

Frukostmuffins med bacon och tomat.
2 portioner
2 ägg
0,25 dl grädde
1/2 dl riven ost
2 msk keso naturell
1 tsk fiberhusk
2 msk bacon, i mindre bitar
2 coctailtomater, i mindre bitar
örtsalt och svartpeppar
rapsolja till formarna

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser i en skål. Smörj fyra dubbla
muffinsformar, med rapsolja. Fördela äggblandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Ha det gott/ Mia 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]