Annons
Annons

Vet man vad man stoppar i munnen? Häst, Hund eller Råtta?

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
8 april, 2013
Vet man vad man stoppar i munnen? Häst, Hund eller Råtta?

Blev illa berörd av det tidningarna skrev om Findus för en tid sedan. Jag blir förbannad på sånt där. Men det ger mig bara ännu mer vatten på min kvarn. Man ska laga maten från grunden så man vet vad man äter. Man kan inte alls vara säker på vad som finns i snabbmaten!!!

Eller vad som finns i köttet! Är det svenskt när det står svenskt? Är det nötkött när det står nötkött? Senaste jag hörde var att man hittat ren avföring i köttfärs! Man blir ju mörkrädd. Minns för några år sedan när man hade använt latrinvatten i Spanien, för att få sallad att växa fortare. Resultatet av det, blev en salmonellaepedemi. Gräsligt!

Nu läste jag på facebook i ett inlägg av en bekant, att man hittat HUNDKÖTT i köttbullar i Holland. Men fy så vidrigt. Vad är det frågan om?

Jag kommer ihåg för ett antal år sedan att man hittat kött från råtta i pizzan på en pizzeria i Stockholm.

Annons

Det får mig egentligen att fundera på om man ljuger om ekologiska livsmedel också? Hur ska man veta egentligen? Man kanske köper ”ekologiska tomater” eller potatis för dyra pengar, och så kanske det i själva verket inte är ekologiskt. Ljuger man om det ena kan man ljuga om det andra.

Då är min fråga! Vad vågar man äta utan att bli lurad??

 

 

 

Annons
Annons