Annons
Annons

Mini-kladdkakecupcake med lakrits och hallonfrosting

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
19 april, 2013
Cupcakes med hallontopping i lilarandiga formar på vitt fat
Cupcakes med hallontopping i lilarandiga formar på vitt fat
Foto: Mia Hagenmalm

Nu är det helg igen, och då vill man kanske ha lite gott till kaffet?! I går gjorde jag så jätte goda kladdkakecupcakes, något som jag vill bjuda Kureras läsare på till helgen! Jag ska titta på Let`s dance i kväll, heja på Sigrid (som bloggar här på Kurera) och Erik och avnjuta kakorna som fredagsmys! :-)Tar med några till jobbet och ska bjuda min kollega på en. Spännande att se om hon gillar dem. 🙂

Kladdkakecupcakes med lakrits ca 6 st
1 ägg

Annons

50 g smör
50 g choklad, 70 %
2 krm vaniljpulver
1/2 tsk lakritspulver
1/2 dl sukrin melis
0,25 dl vispgrädde

Gör så här:
Vispa ägg och sukrin melis fluffigt. Smält smöret och lägg i chokladen i små bitar. Smält samman. Låt svalna lite. Blanda chokladsmöret med äggsmeten och rör ner grädde vaniljpulver och lakritspulver. Blanda runt ordentligt. Fyll sex stycken dubbla pappersformar, eller ännu bättre om du tar aluminiumformar om du inte vill äta papper? För man vill äta allt! 🙂 Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter på 175 grader. Ta ut och låt svalna. Ställ gärna kallt.

Cupcake med hallonfrosting i lilarandig form
Foto: Mia Hagenmalm

Frosting:
125 g hallon
1/2 lime, saften av
4 msk sukrin melis
50 g philadelphiaost
25 g creme fraiche

Gör så här:
Pressa saften ur limen i en kastrull och lägg ner hallon tillsammans med sukrin melis. Koka upp och mosa under tiden de varma hallonen med en gaffel. Ta av och pressa bären genom en finmaskig sil över en skål, så att du får en klar saft. Blanda hallonsaften med övriga ingredienser i en annan skål, och vispa tills smeten blir en jämn fluffig smaskig frosting. 🙂 Spritsa frosting över kakan. Toppa med ett hallon. Så nice! 🙂 Dessa är ju små, så det slinker nog ner både två och tre stycken, om jag känner mig själv rätt! Mmmmums!

Ha en trevlig helg! / Mia 🙂

Annons
Annons