Riktig mat & hälsa

Vitaminboostad kokos & ananassmoothie

Nu går det en riktigt elak förkylning i min omgivning.
Därför försöker jag att gardera mig och min dotter mot virus genom att boosta för ett starkare immunförsvar. Så i morse gjorde jag en jättegod smoothie med kokosmjölk, kokosolja och exotiska C-vitaminrika frukter. Supergod blev den. Hade kunnat sörpla i mig flera stycken till frukost. 🙂 Åt en äggröra och sallad med fetaost till. Ett kostillskott med zink och några droppar röd solhatt förutom vitamin- och mineraltillskott motar Olle- i- grind. 🙂 Kokosfett/kokosolja skyddar också mot virus. Jag brukar ta 2 matskedar kokosfett varje dag för att gardera mig.. Dessutom är kokosfett bra för tarmfloran. 🙂 bland många andra bra egenskaper. Men det ska naturligtvis vara kokosfett man köper på hälsokost. Inte det härdade kokosfettet som finns i silverförpackningar i matbutiker.

Kokossmoothie i glas toppad med ananas på vitt bord med frukt i bakgrunden

Foto: Mia Hagenmalm

Idèn till denna smoothie fick jag när jag stod på en tågstation och suktade efter något att äta, och det bara fanns inplastade tråkiga smörgåsar och godis att tillgå. Det fick bli en smoothie. Använde mig av några ingredienser som fanns med i smoothien, bland annat kokosmjölk.

Exotisk kokos& ananassmoothie:
2 glas:
150g kokosmjölk, ekologisk på tetra
1/2 banan
1 kivifrukt
2 skivor ananas
1 cm ingefära, färsk skalad
1 msk kokosolja med smak, ekologisk

Kör allt i en mixer och häll upp i glas. Servera genast! Mmmmmums!

Ha en fin dag!  🙂 /Mia


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Ugnsbakad spetskål med kantareller och parmesan

Blogginlägg

Ibland får jag craving på olika saker och sen i somras jag varit galet sugen på kål av alla sorter. Därför har det  blivit många rätter gjorda på både blomkål och vitkål de senaste månaderna. Att man blir så här otroligt sugen på något, för jag har verkligen varit galet sugen på kål, beror oftast […]

Glutenfri Äppelkladdkaka

Blogginlägg

Tillbaka till vardagslivet igen efter denna långa sommar. Skolorna har börjat och nu lunkar man återigen på i sitt vanliga ekorrhjul. Nu längtar jag efter att börja sjunga igen och första oktober är min tjänstledighet från kören slut. Det ska bli så kul! Jag fick en långtradare in i sidan på min bil förra veckan […]

Kajp-och ramslökssoppa

Blogginlägg

Nu har jag snart jobbat en vecka efter min semesterledighet. Jag får alltid en känsla av att sommaren är över när jag är tillbaka på arbetet efter semestern och det känns så himla trist. Det känns som att det inte blir någon mer sommar trots att det fortfarande är varmt och solen lyser för man […]

Asiatiska pannkakor med primörer

Blogginlägg

Hoppas ni haft en fin midsommar. Jag firade midsommar med alla mina barn och barnbarn och besökte även min mor en av dagarna i helgen. Vi hade underbart väder, åt och drack gott och dansade små grodorna med barnen runt midsommarstången. En mycket härlig helg. Och snart har jag semester. Det ska bli riktigt skönt. […]

Vidarklinikens rehabklinik i Järna stängs ned

Blogginlägg

Under hela 33 år har det antroposofiska sjukhuset Vidarkliniken, numera Vidar Rehab, funnits i Järna utanför Södertälje. Ett större  avtal om vård mellan Region Stockholm och Vidar löpte dock ut våren 2017 och avtalet blev inte förlängt. Det gjorde att man tappade 70 procent av patienterna och över 100 av de anställda har fått sluta. […]

Palsternackssoppa i blåa muggar

Vegansk palsternackssoppa med äpple

Blogginlägg

Våren anas! I morse, på väg till jobbet såg jag blomstjälkar sticka upp ur rabatterna, det är barmark och solen skiner idag. Det är förstås synd om alla som har sportlov och som vill åka skidor eller skridskor att vi inte har snö nu. Men jag känner mig på något sätt förväntansfull, förhoppningsfull och är […]